Bloemen en kaarsen in de berm van de Mensheggerweg waar de dodelijke aanrijding na Pinkpop plaats vond.
NOS Nieuws

Veroorzaker fatale aanrijding Pinkpop krijgt zwaardere straf

De man die in 2018 na afloop van Pinkpop een dodelijk ongeluk veroorzaakte is in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ook heeft het Gerechtshof in Den Bosch hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd en mag de man 24 maanden niet rijden, waarvan 12 voorwaardelijk.

De inmiddels 39-jarige Danny S. reed een groepje festivalgangers aan die op een weg zaten na te praten over hun festivalbezoek. Een man kwam om het leven, drie anderen raakten gewond.

Na het ongeluk reed S. door, maar hij meldde zichzelf dezelfde dag nog bij de politie.

'Aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend'

Het hof legt een hogere straf op dan de rechtbank in Maastricht eerder deed. Volgens het hof heeft de man "aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend" gereden. S. is veroordeeld voor dood door schuld.

"Enkele minuten voor het ongeval reed de man over dezelfde weg, maar keerde op een rotonde omdat de weg daar nog was versperd in verband met het Pinkpopfestival. Hij gaf aan zowel op de heen- als op de terugweg de groep niet te hebben gezien. Dat duidt er voor het hof op dat de man al langere tijd niet goed oplette", vindt het hof.

Het Openbaar Ministerie was in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Het hoger beroep tegen Danny S. liep vertraging op omdat zijn advocaat opstapte nadat S. afspraken niet was nagekomen. Ook werd er door het gerechtshof een verkeerd dossier opgestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl