Anthony Modeste in extase na zijn gelijkmaker

Dortmund sleept gelijkspel uit vuur in topper tegen Bayern, waar De Ligt uitvalt

De topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München heeft een gelijkspel opgeleverd, dat in Dortmund werd gevierd als overwinning. De thuisploeg stond een kwartier voor tijd 2-0 achter, maar in de laatste seconden kopte Anthony Modeste de gelijkmaker binnen: 2-2.

Beide ploegen maakten afgelopen week indruk in de Champions League (Bayern was met 5-0 te sterk voor Viktoria Plzen, Dortmund zette Sevilla met 4-1 opzij), maar in de openingsfase van 'der Klassiker' vielen ze nogal tegen.

Donyell Malen kreeg na 20 minuten pas de eerste kans van de wedstrijd namens Dortmund, maar zijn schot vloog ruim naast. Even later kon een uithaal van Raphaël Guerreiro door doelman Manuel Neuer gekeerd worden.

Bayern liet aanvallend weinig zien, maar kwam na een half uur spelen wel op voorsprong door goed geplaatst afstandsschot van Leon Goretzka.

Vlak daarna dook Malen na een goede loopactie op voor Neuer, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman van Bayern.

Vuurwerk in tweede helft

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Invaller Marius Wolf zette de toon met een gevaarlijk schot, waar Neuer nog net de vingertoppen tegenaan kreeg.

Aan de andere kant kreeg Sadio Mané een grote kans na slim terugkoppen van Leon Goretzka, maar de Senegalees kopte de bal naast het lege doel. Even later was het wel raak voor Bayern: Leroy Sané schoot van buiten het strafschopgebied binnen.

Leroy Sané viert zijn treffer, waarmee Bayern op rozen leek te zitten

Met die 2-0 voorsprong ging het steeds soepeler lopen bij Bayern, terwijl Dortmund moeite had kansen te creëren. Toen dat eindelijk wel een keer lukte, was het meteen raak: Youssoufa Moukoko scoorde op aangeven van Anthony Modeste (ingevallen voor Malen).

Modeste kreeg daarna een enorme kans op de gelijkmaker, maar blunderde door alleen voor de keeper de bal helemaal verkeerd te raken.

In de hectische slotfase moest Kingsley Coman met een tweede gele kaart van het veld, ging de Dortmund-doelman in blessuretijd twee keer met een corner mee naar voren en werd Modeste met zijn gelijkmaker in de slotseconden de held van de wedstrijd.

Na een uur spelen werd De Ligt vervangen door Noussair Mazraoui. Ryan Gravenberch bleef de hele wedstrijd op de bank.

Frimpong helpt nieuwe trainer aan droomstart bij Leverkusen

Jeremie Frimpong heeft in de eerste wedstrijd onder zijn nieuwe trainer Xabi Alonso bij Bayer Leverkusen direct een goede beurt gemaakt. De Nederlander scoorde twee keer in de 4-0 zege op Schalke 04.

Alonso werd deze week aangesteld als opvolger van Gerardo Seoane, die werd ontslagen na een dramatische seizoenstart. Leverkusen had na acht speelronden nog maar vijf punten en stond voorlaatste in de Bundesliga.

Jeremie Frimpong viert zijn 2-0 met (vanaf de rug gezien) ploeggenoot Moussa Diaby

Frimpong scoorde vlak voor en vlak na rust op aangeven van Moussa Diaby, die zelf de openingstreffer had gemaakt. In de negentigste minuut maakte Paulinho de vierde voor Leverkusen, dat door de zege de degradatiezone achter zich heeft gelaten.

Net als Frimpong speelde Mitchel Bakker de hele wedstrijd voor Leverkusen. Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah bleven op de bank.