Erling Haaland staat nu op 28 goals in 22 Champions League-duels

Haaland blinkt weer uit bij City in Champions League, Chelsea klopt Milan

Erling Haaland heeft woensdagavond 45 minuten meegedaan in de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en FC Kopenhagen (5-0). Het was voor de Noorse superspits genoeg om maar weer eens twee doelpunten bij te schrijven.

In 22 optredens in de Champions League heeft Haaland nu 28 keer gescoord. Nooit eerder slaagde een speler erin dat aantal goals zo snel te bereiken. Twaalf wedstrijden in dienst van City, dat hem afgelopen zomer kocht van Borussia Dortmund, leverden Haaland al negentien doelpunten op.

Haaland in rust gewisseld

De eerste van de twee Haaland-goals lag in Manchester al na zeven minuten achter Kopenhagen-doelman Kamil Grabara. João Cancelo bereikte Haaland met een scherpe voorzet, waarna de Noor de bal hard binnenschoot.

Op diens volgende treffer moest het thuispubliek vervolgens 25 minuten wachten. Toen Grabara een afstandsschot van Sergio Gomez niet goed verwerkte, stond Haaland als altijd op het juiste moment op de juiste plek: 2-0.

Bekijk in de carrousel hieronder alle uitslagen en standen van de groepen E tot en met H.

De stand in groep H van de Champions League

Omdat City door een eigen doelpunt van Davit Khocholava halverwege al met 3-0 leidde, greep coach Pep Guardiola de kans om Haaland in de rust te wisselen. Riyad Mahrez (penalty) en Julian Alvarez bepaalden de eindstand in de tweede helft op 5-0.

Door die eenvoudige zege staat City na drie wedstrijden op negen punten. Borussia Dortmund, met Donyell Malen als invaller, was in de andere wedstrijd in de poule met 4-1 te sterk voor Sevilla.

Fofana zet Chelsea op goede spoor

250 kilometer ten zuiden van Manchester boekte Chelsea een 3-0 overwinning op AC Milan. De Londense ploeg, die de groepsfase matig was begonnen met een nederlaag en een gelijkspel, doet daarmee weer volop mee in de strijd om een plek in de achtste finales.

Chelsea heeft nu vier punten, net zoveel als Milan. RB Salzburg is met vijf punten de koploper in groep E. De Oostenrijkers boekten eerder op de avond een 1-0 overwinning op Dinamo Zagreb, dat onderaan staat.

Aubameyang viert zijn doelpunt tegen AC Milan met een fraaie salto

Het duurde even voordat het duel tussen Chelsea en Milan, de nummers vijf van Engeland en Italië, echt loskwam. De thuisploeg had vanaf het begin het betere van het spel, maar kwam lang niet verder dan een fraaie afstandspoging van Mason Mount.

Dat veranderde toen Wesley Fofana halverwege de eerste helft zorgde voor de openingstreffer. De jonge verdediger kreeg de bal, die na een corner in het Milanese strafschopgebied was blijven hangen, voor zijn voeten en schoot raak.

Hoewel de bezoekers daarna dicht bij de gelijkmaker waren toen Rade Krunic van dichtbij miste, liep Chelsea in de tweede helft via Pierre-Emerick Aubameyang en Reece James uit naar een ruime zege.

Messi steelt de show

In Lissabon stal Lionel Messi ouderwets de show met een prachtig doelpunt namens Paris Saint-Germain. De Argentijnse vedette schoot zijn ploeg met een heerlijke krul op voorsprong tegen Benfica, dat wel een gelijkspel uit het vuur sleepte: 1-1.

Messi juicht nadat hij Paris Saint-Germain op voorsprong heeft gezet

De gelijkmaker kwam op naam van PSG-verdediger Danilo. De Portugees slaagde er vlak voor rust niet in een voorzet van Enzo Fernandez weg te werken, waarna hij zijn eigen keeper verschalkte.

In de slotfase kreeg Benfica, dat na vijftien wedstrijden onder leiding van oud-PSV-coach Roger Schmidt nog ongeslagen is, nog een grote mogelijkheid op de overwinning. Sterspeler Rafa Silva stoomde op richting het doel van de bezoekers, maar stuitte op Gianluigi Donnarumma.