In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vrouw omzeilt beveiliging en stapt aan boord van vliegtuig naar Málaga

Een vrouw heeft op Rotterdam The Hague Airport gisteren ongezien de beveiliging weten te omzeilen en is aan boord gegaan van een vlucht naar Málaga. Door de actie van de vrouw moesten uiteindelijk twee vluchten een tussenlanding maken, meldt regionale omroep Rijnmond.

De Koninklijke Marechaussee kwam er na het terugkijken van beelden achter dat de vrouw langs de beveiliging was geglipt. Op dat moment was het toestel al in de lucht.

Omdat de marechaussee in eerste instantie dacht dat de vrouw aan boord was gegaan van een vlucht naar Faro in Portugal, zette dat toestel een tussenlanding in in Bordeaux. Toen de landing was ingezet, werd duidelijk dat de vrouw in het toestel naar Málaga was gestapt. Dat vliegtuig maakte vervolgens een tussenlanding in Madrid, waarna de vrouw door de Spaanse politie werd aangehouden.

Hoe de vrouw de beveiliging kon omzeilen wordt onderzocht. Het AD zegt dat het zou gaan om een Russische vrouw. Ze zou bij het inchecken van de bagage op de noodknop hebben gedrukt en in de consternatie aan de aandacht van de beveiliging zijn ontsnapt. In het Transavia-vliegtuig zou ze merkwaardig gedrag hebben vertoond. Zo zou ze de ambassadeur hebben willen spreken en over mensenhandel hebben gesproken.

Advertentie via Ster.nl