Verdachte mishandeling meldt zic bij politie
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

FC Volendam-speler meldt zich bij politie in zaak zware mishandeling vrouw

FC Volendam-speler Tayrell W. heeft zich op het politiebureau gemeld naar aanleiding van een zware mishandeling en aanranding van een vrouw in een Amsterdamse nachtclub. Het incident gebeurde in de nacht van 16 op 17 juli.

Nadat de lokale omroep AT5 er gisteravond beelden van had laten zien, meldde de 20-jarige profvoetballer zich, meldt NH Nieuws. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Het is nog niet duidelijk wat de rol van W. was in deze zaak. Ook is niet bekend of hij wordt verdacht van mishandeling en/of aanranding. De politie wil niets zeggen over de exacte verdenkingen tegen de man.

In de betreffende nacht greep een van de verdachten een 20-jarige vrouw in haar borst. Toen zij hem wilde wegduwen, werd ze bij haar keel gegrepen door een tweede man. De vrouw kreeg meerdere klappen van de twee mannen. Uiteindelijk haalden andere bezoekers en de portiers van de nachtclub het slachtoffer en de mannen uit elkaar.

In het ziekenhuis bleek de kaak van de vrouw op drie plaatsen gebroken. Ze moest dezelfde dag worden geopereerd en kon zes weken alleen maar vloeibaar voedsel tot zich nemen.

Eerste profcontract

Een woordvoerder van FC Volendam laat weten dat de club ervan op de hoogte is dat W. op enige manier betrokken is geraakt bij een incident. "We willen nu eerst alle feiten boven tafel krijgen om zijn rol te bepalen." Daarvoor wil de club ook zo snel mogelijk met W. zelf om tafel. "Daarna kijken we verder", aldus de woordvoerder.

W. kreeg in juni zijn eerste profcontract bij FC Volendam, waarmee hij zich tot 2025 aan de club heeft verbonden. De aanvaller komt uit voor Jong FC Volendam, in de Tweede Divisie.

De tweede verdachte heeft zich nog niet gemeld. De politie raadt hem aan dit alsnog te doen, anders worden de foto's waarop hij herkenbaar te zien is opnieuw verspreid.

Advertentie via Ster.nl