Utrecht rijkelijk beloond bij Excelsior, dat tevergeefs om penalty roept

Bekijk de samenvatting van Excelsior - FC Utrecht

FC Utrecht heeft een benauwde zege geboekt bij Excelsior. Door een kopdoelpunt van Sander van de Streek werd het 1-0, waarmee Utrecht rijkelijk werd beloond.

Excelsior begon sterk, met twee kansen voor Mike van Duinen, een gevaarlijke vrije trap van Julian Baas en een grote kans voor Kenzo Goudmijn. Na een klein half uur begon het beter te draaien bij Utrecht.

Utrecht drong aan en Bas Dost en Mark van der Maarel waren dicht bij een doelpunt. De goal viel even later uit een hoekschop van Can Bozdogan. Van de Streek kopte in de drukte handig raak. Het was zijn eerste goal van het seizoen.

Van Duinen geeft toe: 'Tuurlijk ging ik wat makkelijk naar de grond'

Nog voor rust volgden er meer mogelijkheden. Zo verzuimde Dost zijn zesde seizoentreffer te maken: alleen voor het doel stuitte hij op de vuisten van Excelsior-goalie Stijn van Gassel. In de dug-out kon trainer Henk Fraser zijn ogen niet geloven.

Excelsior op jacht naar gelijkmaker

Excelsior nam ook na rust het heft in handen, maar grote kansen bleven uit. Marouan Azarkan schoot net over het doel, terwijl Couhaib Driouech de bal, tot hilariteit van het publiek, het stadion uitschoot.

Utrecht kwam er af en toe snel uit en doelman Van Gassel hield Bozdogan en invaller Arthur Zagre van scoren af.

In blessuretijd hoopte Excelsior nog op een strafschop, toen Mike van Duinen ten val leek te worden gebracht door aanvoerder Van der Maarel. Scheidsrechter Richard Martens en de VAR oordeelden echter van niet, waarna Van Duinen in de slotseconde nog een schietkans om zeep hielp.