NOS Nieuws

26 doden bij ongeval tractor met aanhangwagen in India

In het noorden van India zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen toen een tractor met aanhanger kantelde en in een vijver terechtkwam. Op de aanhangwagen zaten ongeveer veertig pelgrims, die een ceremonie hadden bijgewoond in een nabijgelegen hindoetempel.

Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen:

26 doden bij ongeval met tractor en aanhangwagen in India

Het ongeval gebeurde in de stad Kanpur in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Volgens lokale autoriteiten zijn de meeste slachtoffers door verdrinking om het leven gekomen. Zeker tien anderen raakten zwaargewond. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Het is het tweede incident in drie dagen in India waarbij een tractor met mensen kantelde. Bij het andere ongeluk kwamen ten minste 12 mensen om het leven.

India behoort tot de landen met het hoogste aantal verkeersdoden ter wereld, met jaarlijks honderdduizenden doden en gewonden. De meeste ongevallen zijn te wijten aan roekeloos rijgedrag, slecht onderhouden wegen en verouderde voertuigen.

Vooral in landelijke gebieden is het niet ongebruikelijk dat mensen worden vervoerd op aanhangwagens. Yogi Adityanath, de hoogste gekozen functionaris van Uttar Pradesh, probeert het gebruik van landbouwvoertuigen voor personenvervoer te ontmoedigen. Een tractor met aanhangwagen is alleen bedoeld voor het transport van landbouwproducten en goederen, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl