NOS NieuwsAangepast

Podcast De Stemming: Kamerfatsoen en een dolk in de rug

In een week waarin het kabinet de crises nog even in de ijskast liet staan, kon de Tweede Kamer zich met wat anders bezighouden. Met zichzelf bijvoorbeeld. In de Kamer ging het over het aanscherpen van het Reglement van Orde. De vraag is of dat meer fatsoen oplevert.

Ondertussen overweegt het kabinet aangifte tegen een Kamerlid, omdat die had geknutseld met een nazivlag. En oud-Kamervoorzitter Arib verwijt de huidige Kamervoorzitter Bergkamp dat ze haar een dolk in de rug steekt. Dat is volgens het huidige reglement van Orde verboden.

Verder ging premier Mark Rutte met Sven Kockelmann in het Catshuis in te kleine stoeltjes zitten en namen ze eens rustig alle problemen door. Wat was de boodschap van de premier?

En in de rubriek "In de Wandelgangen" een keer aandacht voor een overleg dat bijna nooit aandacht krijgt: de Rijksministerraad, het maandelijks overleg tussen een deel van het kabinet en de gevolmachtigde ministers van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl