Brian Brobbey, verantwoordelijk voor de productie van Oranje
NOS Voetbal

Brobbey geeft Van Gaal signaal af met glansrol in Jong Oranje tegen België

Brian Brobbey heeft twee dagen voor het duel van Nederland met België in de Nations League zijn scherpte getoond bij de beloften. De spits, door bondscoach Louis van Gaal net als Ryan Gravenberch doorgeschoven naar het grote Oranje, tekende voor de volledige Nederlandse productie tegen Jong België (1-2).

Brobbey maakte voor rust het verschil met en krachtige rush door het midden en een kopbal op aangeven van Mitchel Bakker. Olivier Deman redde in de tweede helft de eer namens de Belgen in het vriendschappelijke duel.

"Natuurlijk wil je jezelf laten zien dat deed ik ook", aldus Brobbey, die zich met zijn selectie nog niet rijk rekent met het oog op het WK in Qatar over twee maanden. "Dit zegt nog helemaal niks. Ik moet mezelf bij Ajax laten zien en dan zien we wel verder."

Waar het Nederlands elftal op dit moment grotendeels bestaat uit Ajacieden, was Brobbey namens de Amsterdammers de enige afgevaardigde in de selectie van coach Erwin van de Looi. Verder verschenen er drie Feyenoorders aan de aftrap in Leuven, waaronder de van pfeiffer herstelde Lutsharel Geertruida, en debuteerde PSV'er Xavi Simons.

Simons kreeg zelfs nog een goede schietkans om zijn eerste optreden op te luisteren met een treffer, na goed terugleggen van Jurgen Ekkelenkamp.

Yari met nummer 10

Bij België speelde PSV'er Yorbe Vertessen in de spits. En werd het shirtje met nummer 10 gedragen door Yari Verschaeren. De middenvelder van Anderlecht deed een paar maanden geleden de opmerkelijke onthulling dat hij niet vernoemd is naar Jari Litmanen, maar naar een type auto die naar de naam Yaris luistert.

De Belgen joegen nog op de gelijkmaker, met in de laatste minuut nog een gevaarlijk moment voor het doel van Kjell Scherpen. Maar verdediger Micky van de Ven werkte de bal met een knappe ingreep weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl