Horrorstart Cambuur krijgt vervolg met drie keer rood en vijf tegengoals bij RKC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - SC Cambuur

RKC Waalwijk staat weer stevig in de middenmoot van de eredivisie. Van een moegestreden SC Cambuur werd ruim gewonnen (5-1), nadat twee spelers én trainer Henk de Jong al voor rust met een rode kaart waren weggestuurd.

Zo kent Cambuur een dramatische competitiestart, met buiten personele problemen ook een plek in de degradatiezone.

Waar RKC vorige week zijn woede niet onder stoelen of banken stak na een makkelijk gegeven penalty tegen in de blessuretijd tegen PSV, had het nu een tegenstander die worstelde met al zijn emoties na tegenslag op tegenslag.

RKC heeft geen klachten over de scheidsrechter meer:

Voor Kramer zijn rollen nu omgedraaid: 'Vond de scheids heel goed vandaag'

Hoewel, op het wegsturen van Mees Hoedemakers in de achtste minuut na een onbeholpen charge was niks af te dingen. En ook op de overtreding van Alex Bangura op slag van rust stond zelfs na het bekijken van de beelden maar een straf: rood.

Wel ongelukkig was de handsbal van Jamie Jacobs, zwaar bestraft met een penalty. De Jong was woedend en kon ook inrukken. En Michiel Kramer scoorde, die voor RKC zo bevrijdende gelijkmaker (1-1).

Bekijk hier de reactie van Henk de Jong:

Henk de Jong vindt de drie rode kaarten terecht, maar is woedend op VAR Nijhuis

Want met een mannetje minder was Cambuur tegen de verhouding in op voorsprong gekomen, door een schot van Jacobs na iets meer dan een kwartier spelen.

Grote omsingeling

Na rust begon de grote omsingeling van het doel van João Virginia. Met Zakaria Bakkali. Het gevallen wonderkind, dat bij vlagen weer wat explosiviteit in de stroeve wedstrijd bracht. En met Mika Biereth, de debuterende spits die van het grote Arsenal gehuurd werd. Het klonk mooier dan het was.

Maar op het moment dat Cambuur zowaar nog in een punt ging geloven, verschalkte Marco Tol zijn eigen keeper Virginia met een ongelofelijke mispeer.

Bevrijd van alle druk stiftte Bakkali na wat kap- en draaiwerk al dan niet bewust fraai raak. En ook Iliass Bel Hassani verschalkte uitblinker Virginia nog, met een droge knal in de verre hoek, voordat Kramer zijn tweede binnentikte.