Vreugde bij de spelers van FC Antwerp

Janssen en Alderweireld bezorgen Antwerp negende overwinning op rij

FC Antwerp en trainer Mark van Bommel blijven winnen: vrijdagavond werd de negende overwinning op rij behaald. In de thuiswedstrijd tegen Seraing werd met 2-1 gewonnen. Vincent Janssen en Toby Alderweireld maakten voor rust de doelpunten voor de thuisploeg.

Verdediger Alderweireld kopte raak na een goed genomen hoekschop van Calvin Stengs. Janssen verdubbelde de voorsprong in de twintigste minuut. Na een lange bal kopte de aanvaller de bal terug op Pieter Gerkens. Het schot van de middenvelder verdween vervolgens via de hak van Janssen in het doel: 2-0.

Janssen, die eerder op de dag een uitnodiging kreeg van bondscoach Louis van Gaal voor de laatste twee wedstrijden van Oranje in de Nations League tegen Polen en België, is nu vijf competitieduels op rij trefzeker geweest. De oud-spits van AZ staat op zes doelpunten.

Basisplaats Ekkelenkamp en Stengs

Naast Janssen kregen ook Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs een basisplaats van Van Bommel.

FC Antwerp is overtuigend koploper in België: 9 duels, 27 punten, 21 voor en 6 tegen. De voorsprong op de achtervolgers Genk en Club Brugge is 8 punten. Beide ploegen komen dit weekend nog wel in actie.