Eran Zahavi
NOS Voetbal

Zahavi ontbreekt in Israëlische selectie wegens conflict om hotelkamer

Eran Zahavi was het de laatste jaren gewend om bij het Israëlische elftal een eigen hotelkamer tot zijn beschikking te hebben. De nieuwe technisch directeur Yossi Benayoun besloot dat privilege in te trekken, met als gevolg dat de oud-PSV'er ontbreekt in de selectie voor de komende wedstrijden.

De 35-jarige Zahavi, met 33 doelpunten de Israëlisch topscorer aller tijden, hoefde de laatste jaren bij de nationale ploeg geen kamer te delen met een teamgenoot, iets wat bij het Nederlands elftal ook niet gebruikelijk is.

"Om de simpele reden dat ik voor iedere training of wedstrijd vroeg opsta om te eten, bidden en om mijn ochtendvoorbereidingen te doen", legt de aanvaller van Maccabi Tel Aviv uit. "En 's avonds ga ik altijd vroeg naar bed, om klaar te zijn voor de volgende training of wedstrijd."

Nadat Benayoun, recordinternational van Israël met 101 wedstrijden, daar niet meer aan mee wilde werken, heeft Zahavi naar eigen zeggen nog voorgesteld om zelf te betalen voor een eigen kamer. De bond ging daar echter niet mee akkoord.

Niet uitgenodigd

Zahavi ontbreekt nu in de selectie die de nieuwe bondscoach Alon Hazan presenteerde voor de duels met Albanië (Nations League) en Malta (vriendschappelijk).

"Helaas heeft de bond besloten mij niet uit te nodigen vanwege het 'kamerverhaal'. Tot mijn grote verdriet gaat mijn bijdrage aan het Israëlische elftal hiermee waarschijnlijk eindigen", laat Zahavi in een lange verklaring op Instagram weten. "Jammer dat we uit elkaar gaan vanwege een beslissing die me in mijn professionaliteit belemmert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl