Alireza Jahanbakhsh juicht na zijn goal
NOS Voetbal

Feyenoord trekt snel lering uit duel met Lazio en blaast Sturm Graz van het veld

Met veel overtuiging en daadkracht heeft Feyenoord zich gerevancheerd voor de uitglijder tegen Lazio. In Rotterdam werd Sturm Graz, na een ruststand van 4-0, met liefst 6-0 opgerold.

Na de pijnlijke nederlaag in Rome tegen Lazio van een week eerder (4-2) liet trainer Arne Slot in aanloop naar het treffen met Sturm Graz zijn spelers alsmaar beelden zien van het eerste Europa League-duel. Om lering uit te trekken.

In de stadsderby tegen Sparta van afgelopen weekend waren er al tekenen van herstel van zijn ploeg en donderdagavond tegen de Oostenrijkers toonde Feyenoord helemaal een ander en bovenal verfrissend gezicht.

Variant

Liefst vier doelpunten vielen er in de eerste helft te noteren. Het begon na negen minuten met een vrijetrapvariant, met Orkun Kökcü als aangever en Alireza Jahanbakhsh als afmaker.

Nadat de geblesseerd geraakte ex-Spartaan Emanuel Emegha per brancard van het veld was gedragen, ging Feyenoord vrolijk verder met scoren. Na een hakje van Oussama Idrissi schoot David Hancko door de benen van Jörg Siebenhandl.

Bij de 3-0 was geheel Feyenoord, op doelman Justin Bijlow na, betrokken. De bal ging van voet tot voet en belandde bij Javairo Dilrosun, die een puike crosspass gaf op Idrissi. Na weer een hakje werd de mee opgekomen Marcos López bediend. Hij legde terug op Danilo, die de Kuip liet juichen.

Jahanbakhsh bepaalde de ruststand door via Graz-verdediger Dante raak te schieten en zag kort na rust nog een goal worden afgekeurd. Dat mocht de pret niet drukken, want de net ingevallen Santiago Giménez (kopbal) en Idrissi (van richting veranderd schot) zorgden voor een 6-0 eindstand.

Bekijk hieronder de reacties van Arne Slot en Oussama Idrissi.

Door de 5-1 zege van FC Midtjylland op Lazio ligt groep F van de Europa League helemaal open. Op 6 oktober speelt Feyenoord de uitwedstrijd tegen Midtjylland. Komende zondag wacht eerst een ontmoeting in Eindhoven tegen PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl