Rechtbank Leeuwarden
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Zes, acht en tien jaar cel geëist tegen broers om drugstransporten

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag zes, acht en tien jaar cel geëist tegen drie broers uit Heerenveen die in 2019 en 2020 transporten van cocaïne en heroïne organiseerden naar Scandinavië. Justitie ziet de broers als de leiders van een bende die opereerde vanuit het Friese Wolvega.

Volgens het OM zitten Hamada (32), Emad (29) en Ibrahim A. (27) achter vijf transporten van tientallen kilo's heroïne en cocaïne naar Oslo. Een zesde transport was in voorbereiding op het moment van hun aanhouding. Behalve van de internationale drugstransporten worden de broers verdacht van witwassen en het dumpen van drugsafval.

De oudste broer Hamada moet voor dat alles, als het aan justitie ligt, acht jaar de cel in. De middelste broer Emad zes jaar en de jongste broer Ibrahim tien jaar, meldt Omrop Fryslân.

'Meer dan genoeg bewijs'

De officier van justitie zei vandaag op de tweede dag van de inhoudelijke behandeling dat er "meer dan genoeg bewijs is" voor alle criminele activiteiten. Zo heeft het OM camerabeelden, afgetapte telefoongesprekken, data van GPS-trackers - die zijn gebruikt om de transporten in de gaten te houden - en verklaringen van mensen die betrokken zijn bij de transporten. Ook zijn op ingenomen telefoons foto's gevonden van drugs en contant geld.

De drie boers beriepen zich gisteren op de eerste dag van de inhoudelijke behandeling op hun zwijgrecht, terwijl de rechtbankpresident de lange lijst met verdenkingen opsomde. De advocaten van de drie verdachten komen hierna aan het woord.

Advertentie via Ster.nl