Mark van Bommel
NOS Voetbal

Van Bommel loopt Conference League mis met Antwerp FC

Mark van Bommel is er niet in geslaagd om met Antwerp FC de groepsfase van de Conference League te bereiken. In het eigen Bosuilstadion werd met 1-3 verloren van Istanbul Basaksehir. Vorige week eindigde hetzelfde treffen in Turkije in 1-1.

Het was de eerste nederlaag voor Van Bommel sinds zijn aantreden. Hij had tegen Basaksehir een basisplaats in petto voor Jurgen Ekkelenkamp, terwijl Vincent Janssen moest plaatsnemen op de bank.

Antwerp FC keek al vroeg tegen een achterstand aan. Uit een voorzet van Stefano Okaka knalde Berkay Özcan de bal in het dak van het doel.

Richting het einde van de eerste helft stapelden de kansen voor Antwerp FC zich op, maar onder anderen Michael Frey en Ekkelenkamp hadden het vizier niet op scherp staan.

De 1-1 van Frey uit een strafschop leek de thuisploeg vleugels te geven, maar Okaka zette Basaksehir razendsnel weer op voorsprong.

Van Bommel bracht Janssen in de ploeg, maar ook hij kon het verschil niet maken. In de slotfase zorgde invaller Danijel Aleksic voor de beslissing: 1-3. Bij Basaksehir viel Mesut Özil nog in.

Bij Anderlecht, met Wesley Hoedt in de basis, was er wel reden tot een feestje. Tegen Young Boys moesten na een 0-1 nederlaag strafschoppen de beslissing brengen. Doelman Hendrik Van Crombrugge groeide met drie gekeerde penalty's uit tot held van de avond, waardoor de Brusselaars na vier jaar weer écht Europees spelen.

Van den Brom kan lachen

John van den Brom kwalificeerde zich met Lech Poznan ook voor de groepsfase. De Nederlandse trainer zag zijn formatie met 1-1 gelijkspelen bij het Luxemburgse Dudelange. Dat was voldoende na de eerdere 2-0 zege.

Calvin Stengs en Pablo Rosario vielen in bij OGC Nice, dat zich ten koste van Maccabi Tel Aviv plaatste. FC Vaduz uit Liechtenstein stuntte door Rapid Wien uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl