Memphis Depay viert zijn treffer tegen Manchester City
NOS VoetbalAangepast

Depay en De Jong laten zich zien in benefietduel met Manchester City

Frenkie de Jong en Memphis Depay hebben woensdagavond allebei gescoord in de benefietwedstrijd van Barcelona tegen Manchester City, waar voormalig Barça-coach Pep Guardiola de trainer is. De Catalaanse club speelde met 3-3 gelijk in een wedstrijd die werd gespeeld om geld op te halen voor de spierziekte ALS.

Camp Nou zat bomvol met ruim 91.000 toeschouwers. Alle sterren kwamen in actie, hoewel niet iedere grote speler in de basis begon. Kevin de Bruyne en Erling Haaland (Manchester City) kwamen in de tweede helft binnen de lijnen.

De Jong en Depay staan beiden op de nominatie te vertrekken bij Barcelona. Eerstgenoemde wordt door het bestuur van de Catalanen naar de uitgang geduwd. Depay is dicht bij een transfer naar Juventus. De Oranje-internationals lieten zich nadrukkelijk zien en maakten allebei een doelpunt.

Frenkie de Jong in het duel met Manchester City

Sergiño Dest, die ook op de nominatie staat om te vertrekken, mocht in de slotfase nog invallen.

Aanwinst Jules Koundé maakte ook minuten bij Barça, hoewel zijn nieuwe club er door de financiële malaise nog niet in slaagde hem in te schrijven voor de Spaanse competitie.

Het duel kreeg een vervelend einde, toen Manchester City-speler Luke Mbele zwaargeblesseerd van het veld moest worden gedragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl