Dean Huiberts viert zijn treffer tegen VVV-Venlo

PEC Zwolle blijft foutloos na rampzalige middag voor VVV-invaller Jacobs

PEC Zwolle blijft foutloos in de Keuken Kampioen Divisie. De gedegradeerde ploeg van trainer Dick Schreuder versloeg VVV in Venlo met 4-0, is na drie duels nog zonder puntenverlies en staat bovenaan op doelsaldo.

De pas 18-jarige Jens Jacobs eiste bij VVV een negatieve hoofdrol op. Hij verving vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Sem Dirks, veroorzaakte niet veel later een penalty en kreeg na ruim een halfuur zijn tweede gele kaart en dus rood.

De toegekende strafschop, na een charge van Jacobs op Jordy Tutuarima, werd benut door Bram van Polen. Niet veel later duelleerde het duo opnieuw met elkaar, waarbij Jacobs opnieuw over de schreef ging en kon vertrekken.

Bram van Polen juicht

PEC kwam op slag van rust met een man meer op 0-2 na een treffer van Luis Görlich, na voorbereidend werk van Dean Huiberts.

Voor VVV, dat de voorgaande wedstrijden van Almere City FC en De Graafschap won, waren de druiven zuur. Ook omdat Nick Venema en Brian Koglin bij een 0-0 stand kansen kregen op een goal. Vooral Venema faalde opzichtig.

In de tweede helft controleerde PEC logischerwijs de ontmoeting. Görlich maakte zijn tweede doelpunt van de middag door in de rebound toe te slaan. In de slotfase kopte invaller Gaby Cashili de 0-4 tegen de touwen.