Gabriel Jesus en Martin Ødegaard vieren een Arsenal-treffer

Arsenal wint opnieuw en staat bovenaan, Spurs winnen dankzij Kane

Na jaren van aanmodderen lijkt Arsenal de smaak in de Premier League eindelijk weer eens goed te pakken te hebben. Door een klinkende zege op bezoek bij Bournemouth (3-0) staan de Londenaren na drie duels bovenaan in de competitie.

Ook aartsrivaal Tottenham Hotspur wist te winnen, al ging dat tegen het taaie Wolverhampton Wanderers bepaald niet vanzelf.

Arsenal snel klaar

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat promovendus Bournemouth tegen Arsenal een uiterst lastige middag te wachten stond. De bezoekers combineerden gemakkelijk en wisten iedere poging tot counteren door de thuisploeg in de kiem te smoren.

Oleksandr Zintsjenko, overgekomen van kampioen Manchester City, kwam vanaf de linksbackpositie naar binnen en domineerde samen met de Ghanees Thomas Partey het middenveld.

Als de bal vervolgens eenmaal voorin was, zorgden Gabriel Jesus en Martin Ødegaard voor constante dreiging. Na vijf minuten zette Jesus oud-Feyenoorder en basisdebutant Marcos Senesi met overmacht aan de kant, waarna Ødegaard afrondde.

Enkele ogenblikken later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een afvallende bal viel voor de voeten van Ødegaard, waarop de Noor niet aarzelde en genadeloos hard binnen schoot. Het slotakkoord kwam in de tweede helft, toen verdediger William Saliba met een bekeken schot de kruising vond.

Kane redt Spurs

Tottenham Hotspur had het thuis tegen Wolverhampton Wanderers een stuk zwaarder. Lange tijd hadden de Londenaren weinig antwoord op het fysieke spel van de Wolves tot superspits Harry Kane de ban brak.

In de matige eerste dertig minuten waren de enige mogelijkheden voor Wolves, waar zeven Portugezen in de basis begonnen. Spurs-keeper Hugo Lloris hoefde echter niet in actie te komen op de afstandsschoten en kopballetjes die het doel niet haalden.

Harry Kane (rechts) viert zijn recordgoal met de supporters

De grootste kans was voor debutant en recordaankoop Matheus Nunes (23). De Portugese middenvelder werd eerder deze week voor 45 miljoen euro gekocht van Sporting CP en zijn kopbal stuiterde net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Het kan bijna niet anders dat Tottenham-trainer Antonio Conte een donderspeech had gegeven in de rust. Zijn spelers leken veel actiever en dat leidde vijf minuten na rust ook tot de eerste echte kans van de wedstrijd voor de club uit Londen.

De druk werd steeds meer opgevoerd en in de 64ste minuut leidde het tot de bevrijdende 1-0 voor Spurs. Een corner werd doorgekopt door Ivan Perisic en van dichtbij binnengekopt door Kane. Een bijzonder doelpunt, want het was zijn 185ste voor Tottenham in de Premier League. Nooit eerder scoorde een speler in de Premier League zoveel voor één club.

Wolves probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar de thuisploeg hield makkelijk stand.