NOS SportAangepast

Estafetteploegen 4x100 en 4x400 meter naar EK-finale in München

Estafettemannen noteren zesde tijd 4x100 meter en gaan naar EK-finale

De Nederlandse estafettemannen staan zondag op de slotdag van de EK atletiek in München in de finale van de 4x100 meter. Elvis Afrifa, Taymir Burnet, Joris van Gool en Raphael Bouju liepen met 38,83 de zesde tijd.

In de heat van Oranje was enkel Groot-Brittannië (38,41) sneller. De topdrie van elke omloop en daarna de twee tijdsnelsten bereikten de finale. Duitsland (Kevin Kranz, Joshua Hartmann, Owen Ansah en Lucas Anshah-Peprah) was met 37,97 goed voor de snelste tijd.

Estafettevrouwen met hakken over de sloot naar EK-finale 4x100 meter

De estafettevrouwen gingen even later met hakken over de sloot naar de finale van de 4x100 meter. N'Ketia Seedo, Zoë Sedney, Naomi Sedney en Minke Bisschops eindigden in 43,75 als vierde in hun heat en die tijd was voldoende voor een finaleplaats.

Alleen Groot-Brittannië (42,83) en Spanje (42,95) doken onder de 43 seconden. Net als bij de mannen plaatst de topdrie van elke heat zich samen met de twee landen die daarna de beste tijd noteren voor de finale, die zondag het slotnummer is van deze EK.

Ook succes op 4x400

Op de 4x400 meter hebben de Nederlandse estafettevrouwen zich eenvoudig geplaatst voor de finale. De Oranje-ploeg, zonder Femke Bol, maar met Andrea Bouma, Lieke Klaver, Laura de Witte en Lisanne de Witte, was de snelste in de heat.

Nederland kwam na 300 meter als derde door, maar in een sterke ronde stelde slotloopster Lisanne de Witte orde op zaken. Omdat Groot-Brittannië en België in de andere heat sneller waren, ging Nederland in totaal als derde door.

De Nederlandse estafettemannen hebben ook de finale van de 4x400 meter bereikt. Isayah Boers,Liemarvin Bonevacia,Jochem Dobber en Ramsey Angela noteerden met 3.01,57 de tweede tijd, achter Spanje.

Op de Olympische Spelen van Tokio grepen Bonevacia en Angela samen met Terrence Agard en Tony van Diepen het zilver.

Weerman naar finale hoogspringen

Atlete Britt Weerman heeft zich geplaatst voor de finale van het hoogspringen. De 19-jarige Weerman had in de kwalificatie aan een hoogte van 1,87 meter genoeg om de finale van zondagavond te halen.

In de kwalificatie met 23 deelnemers sprongen dertien atletes vrijdagochtend over 1,87 meter. Daarmee bereikten ze allemaal de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl