NEC verslaat FC Volendam bij rentree Cillessen onder de lat: 1-4

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - NEC

Voor het eerst in dertien jaar was het Kras Stadion in Volendam weer het decor van een eredivisiewedstrijd, maar helaas voor de thuisclub ging die wel verloren. FC Volendam ging met 1-4 onderuit tegen NEC, waar Jasper Cillessen het hele duel onder de lat stond.

De 33-jarige doelman keerde afgelopen week terug naar NEC, waar hij van 2001 tot en met 2011 al had gespeeld - waarvan één seizoen op het hoogste niveau. Hij wil na een droge periode bij Valencia speelminuten maken, ook met het oog op het WK eind dit jaar met het Nederlands elftal.

"Als je wint, is het altijd leuk", reageerde de keeper na afloop lachend op de vraag of hij een leuke middag had gehad. "Door de punten dan, want persoonlijk moet het beter, maar ik ben ook nog even zoekende."

Cillessen doelde daarmee onder meer op zijn eerste doelpunt dat hij moest incasseren, na tien minuten. Hij werd gepasseerd door Daryl van Mieghem, die met een goede aanname en koele afronding een mooie pass van Benaissa Benamar bekroonde (1-0).

Cillessen tevreden en zelfkritisch na rentree: 'Persoonlijk moet het beter'

Vervolgens grabbelde Cillessen bij een afstandsschot van Derry John Murkin. "Daar zag ik er niet heel lekker uit. Die bal zwabberde een beetje, maar dan moet ik die alsnog vasthouden. Dan kom je met de schrik vrij."

En binnen tien minuten keerden Cillessen en zijn teamgenoten het tij, met twee doelpunten in twee minuten. Eerst schoot Elayis Tavsan raak - een lekker geraakt schot met links - en vervolgens profiteerde Oussama Tannane van ruimte achter de Volendamse defensie, die snel opengespleten werd. Tannane schoot met links via de binnenkant van de paal binnen (1-2).

Lat redt Cillessen

Midden op de dag - het duel begon om 12.15 uur - was het heet op het kunstgrasveld van het Kras Stadion. Na de ingelaste drinkpauze, op een kwart van de wedstrijd, maakte Tavsan bijna zijn tweede. Na een goede actie schoot hij venijnig met links, maar Volendam-keeper Filip Stankovic pareerde.

De thuisploeg was op slag van rust dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van spits Robert Mühren hield Cillessen aan de grond genageld, maar belandde op de lat.

Een kwartier voor tijd deelde NEC de genadeklap uit. Lasse Schöne, die ook bij NEC in de basis stond toen Cillessen op 15 mei 2011 zijn vorige eredivisieduel voor de Nijmeegse club speelde, plantte zijn voorzet op het hoofd van Mikkel Duelund, die raak kopte (1-3). In de slotminuut maakte Jordy Bruijn er ook nog 1-4 van.

Zo boekte NEC zijn eerste zege van het seizoen, nadat vorige week in eigen huis met 1-0 werd verloren van FC Twente. Volendam bleef steken op één punt, vorige week gepakt tegen FC Groningen (2-2).