Vreugde bij Denzel Dumfries

Invaller Dumfries bezorgt Inter diep in blessuretijd zege op nieuwkomer Lecce

Denzel Dumfries heeft zich in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van de Serie A flink laten gelden. Diep in de blessuretijd maakte de Oranje-international de winnende treffer voor Internazionale en voorkwam hij daarmee een blamage tegen Lecce.

De runner-up van vorig seizoen had een flinke kluif aan het uit de Serie B gepromoveerde Lecce. Afgelopen seizoen eindigde Internazionale na een spannende titelrace op twee punten van AC Milan, maar in de wedstrijd tegen Lecce was weinig sprankelends te zien van de titelkandidaat.

Droomrentree Lukaku

Inter-spits Romelu Lukaku beleefde een droomrentree, hij kopte na twee minuten raak. Vlak voor rust maakte Ceesay de gelijkmaker en die klap leek Inter niet meer boen te komen.

Tot invaller van Dumfries, die na ruim een uur spelen werd ingebracht voor Matteo Darmian, diep in de blessuretijd met zijn borst de bal binnenliep. Het leidde tot een ontploffing van vreugde bij de ploeg van trainer Simone Inzaghi.

Ante Rebic viert zijn treffer voor AC Milan

Titelverdediger AC Milan begon het nieuwe seizoen eveneens met een overwinning. In eigen huis werd het 4-2 tegen Udinese, maar makkelijk ging dat niet.

Zonder vedette Zlatan Ibrahimovic, die ontbreekt vanwege een knieblessure, kwam de ploeg al in de tweede minuut in de problemen. Uit een hoekschop kopte Rodrigo Becão bij de eerste paal raak voor Udinese.

De bezoekers, waar Bram Nuytinck de hele wedstrijd speelde, konden echter niet lang genieten van die voorsprong. Na een kwartier stond Milan al weer voor met 2-1 door doelpunten van Theo Hernandez (strafschop) en Ante Rebic.

Voor rust mocht Udinese weer hopen, Adam Masina tekende voor de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen Brahim Díaz en Rebic tot scoren en kwam Udinese er niet meer aan te pas.

Atalanta boekt ook zege

Ook Atalanta boekte een zege in de allereerste speelronde van de Serie A. De ploeg van Oranje-internationals Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners - die allen de hele wedstrijd speelden - won met 2-0 bij Sampdoria.