Monaco wint in aanloop naar duel met PSV, Messi scoort met omhaal voor PSG

AS Monaco kent een goede generale voor de return met PSV, komende dinsdag in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg won zijn openingsduel in de Ligue 1 met 2-1 op bezoek bij Strasbourg.

Monaco was de dominante ploeg en noteerde liefst 24 doelpogingen. Via Krepin Diatta en Sofiane Diop kwam de ploeg van coach Philippe Clement op een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer van Habib Diallo werden de laatste 25 minuten nog spannend, maar Monaco pakte met enig fortuin de drie punten. De gelijkmaker van Diallo diep in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Fraaie volley

De openingstreffer van Diatta was overigens een zeer fraaie. De aanvaller nam de bal in één keer uit de lucht en scoorde met een keiharde volley in de korte hoek.

De fraaie treffer van Krepin Diatta in beeld

Bij Monaco ontbrak Myron Boadu opnieuw door een blessure. Sterspeler Wissam Ben Yedder bleef met oog op de wedstrijd tegen PSV op de bank.

Het heenduel tussen Monaco en PSV eindigde dinsdag in 1-1. De winnaar speelt tegen het Schotse Rangers of Union Sint-Gillis uit België om een plek in de groepsfase van de Champions League.

Met deze omhaal zorgde Messi voor de vijfde treffer van PSG

Messi scoort met omhaal

Paris Saint-Germain boekte in de eerste speelronde een eenvoudige zege. De regerend landskampioen won met 5-0 bij Clermont.

Bij het rustsignaal stond het al 3-0 voor de club uit Parijs dankzij doelpunten van Neymar, Achraf Hakimi en Marquinhos. In de tweede helft werd lange tijd niet gescoord, maar in de laatste tien minuten maakte Lionel Messi er met twee treffers nog 5-0 van.

Vooral de laatste van Messi was van grote schoonheid. De Argentijn scoorde met een omhaal.