Een deel van de gevel werd weggeslagen
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Aanslag op huis Den Bosch vermoedelijk vergissing, gezin met de schrik vrij

De politie heeft sterke vermoedens dat een ander huis in Den Bosch het eigenlijke doelwit was van de explosie die afgelopen nacht plaatsvond. Volgens betrouwbare bronnen was het explosief bedoeld voor de woning van Grada K., die sinds kort de vriendin is van Klaas Otto, oud-kopstuk van No Surrender, schrijft Omroep Brabant. De politie liet al weten rekening te houden met een vergisaanslag.

De explosie was bij een rijtjeshuis in de wijk Maaspoort waar een gezin met twee jonge kinderen lag te slapen. Het huis raakte zwaar beschadigd. Het ligt enkele honderden meters af van de woning die het vermoedelijke doelwit was. Beide straten liggen parallel aan de Maaspoortweg en hebben hetzelfde huisnummer.

Grada K. is enkele jaren geleden veroordeeld voor onder andere witwassen en een gewelddadige caféruzie. Ze was al vaker het doelwit van aanslagen. In 2017 werd het raam aan de voorkant van haar huis nog doorzeefd met kogels. Sindsdien is de woning voorzien van camera's. Klaas Otto werd onlangs in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor leidinggeven aan een criminele organisatie.

De ravage na de explosie was groot, zo is op deze beelden te zien:

Grote schade door explosie bij huis Den Bosch

Omwonenden zeiden vanochtend al dat de dader(s) van de aanslag zich waarschijnlijk in het adres hebben vergist. In de woning in de wijk Maaspoort sliep volgens hen een "doodnormaal" gezin. "De kans dat die mensen ergens iets mee te maken hebben is minder dan één procent", zei een bekende van de familie.

De politie zegt nadrukkelijk rekening te houden met dit scenario, maar plaatst daar wel een kanttekening bij tegenover Omroep Brabant. "Het is nog veel te vroeg om daar definitieve conclusies aan te verbinden. Het onderzoek richt zich dan ook, zoals gebruikelijk, op vele mogelijke scenario's." Over het mogelijk beoogde doelwit maakt de politie niks bekend.

De bewoners van het huis bleven ongedeerd en zijn na de explosie ergens anders ondergebracht. Ook andere woningen in de buurt zijn uit voorzorg ontruimd. Wanneer iedereen weer terug naar huis kan, was vanochtend nog niet duidelijk. Forensisch rechercheurs doen onderzoek.

Advertentie via Ster.nl