NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Russisch internationaal tribunaal en WF Hermans was ook fotograaf

Rusland wil een internationaal tribunaal oprichten om Oekraïners te berechten die oorlogsmisdaden hebben begaan. Wat is de reden dat Rusland dit tribunaal nu begint? We vroegen het aan universitair docent Internationaal Strafrecht Marieke de Hoon.

Schrijver WF Hermans bleek na de ontdekking van zijn archief ook fotograaf te zijn. Het archief is nu omgezet tot een expositie in het Fotomuseum in Den Haag. Hermanskenner Piet Schreuders vertelde erover in de uitzending.

De Caribische brassband Ritmo Entertainment won de laatste editie van het Zomerfestival in Rotterdam in 2019. Dirigent Jannuel Rosina kwam met de brassband naar de studio en liet wat horen.

Astronaut Buzz Aldrin was de tweede man op de maan. Nu op 92-jarige leeftijd veilt hij spullen uit die tijd, waaronder een jasje dat hij droeg tijdens de Apollo 11 missie. Dat ging voor een groot bedrag over de toonbank. Rob van den Berg van Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht was te gast en vertelde meer.

Deze aflevering van het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl