NOS Voetbal

EK voorbij voor Oranje-aanvalster Martens vanwege voetblessure

Lieke Martens heeft de EK-selectie van het Nederlands elftal in Engeland verlaten vanwege een voetblessure. De 29-jarige aanvalster, die in 2017 werd uitgeroepen tot beste speelster van de wereld, liep de kwetsuur op in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Oranje speelt zaterdag in de kwartfinales tegen Frankrijk.

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons. Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen", zegt bondscoach Mark Parsons over de nieuwe tegenslag voor zijn ploeg.

Voor Martens kan geen vervanger meer worden opgeroepen, eerder kon dat voor keepster Sari van Veenendaal nog wel. Het uitvallen van Martens is de zoveelste tegenslag voor de Oranjevrouwen op het EK voetbal in Engeland.

Van Veenendaal verliet ruim een week geleden al de EK-selectie, nadat zij in de wedstrijd tegen Zweden (1-1) geblesseerd was geraakt aan haar schouder. Jacintha Weimar werd daarna opgeroepen als derde keeper voor Oranje.

Positieve test

Niet alleen blessures spelen de selectie van bondscoach Parsons parten, eerder gooide het coronavirus al roet in het eten. Jackie Groenen bleek na de eerste wedstrijd het coronavirus te hebben en moest in isolatie. Zij sloot bij de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland (4-1) weer aan.

Vivianne Miedema testte als tweede van de groep positief en is nog niet teruggekeerd op het veld. Of zij op tijd is hersteld, klachtenvrij én negatief wordt bevonden voor de kwartfinale tegen Frankrijk aanstaande zaterdag is nog de vraag.

Het resterende programma van het EK voetbal in Engeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl