Volleyballers schitteren in Nations League, met afgetekende zege op EK-finalist

De Nederlandse volleybalmannen zijn het tweede blok wedstrijden in de Nations League uitstekend begonnen. In Quezon City op de Filipijnen werd met 3-0 gewonnen van Slovenië, een erg knap resultaat voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza.

Slovenië was finalist op drie van de laatste vier EK's, maar kwam er tegen het aanvallend sterke Oranje aanvankelijk geen moment aan te pas.

Nadat de eerste set nog soepel werd gewonnen (25-17), leken de Slovenen het duel toch te kantelen. Maar na een achterstand van 19-15 wonnen de Nederlandse mannen tien van de volgende twaalf punten en dus ook het tweede bedrijf (25-21).

De derde set ging gelijk op, waarin het Nederland lukte na een achterstand van 22-20 in de eindfase steeds een puntje voor te komen. Op het tweede matchpoint van Oranje sloegen de Slovenen de bal uit (26-24). Nimir Abdelaziz (18), Bennie Tuinstra (13) en Thijs ter Horst (12) sloegen de meeste punten binnen.

Oranje bij de beste acht

Door de zege staat Nederland na vijf wedstrijden in de topacht, wat aan het eind van deze competitie volstaat voor de kwartfinales. Donderdagochtend wacht met regerend olympisch kampioen Frankrijk een volgende zware tegenstander.

Frankrijk kreeg deze speelronde overigens een reglementaire zege cadeau, omdat tegenstander China vanwege coronagevallen geen team op de been kon brengen.