Hulpdiensten zochten in het Calandkanaal naar het wrak en de slachtoffers
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Lichamen gevonden van inzittenden neergestort vliegtuigje Rotterdam 

De lichamen van de vader en zoon die in het Noorse vliegtuigje zaten dat op 5 juni neerstortte in de haven van Rotterdam, zijn gevonden.

De politie meldt dat het stoffelijk overschot van de 58-jarige Noor vrijdag werd aangetroffen in het Calandkanaal. Het lichaam van de 15-jarige zoon van de piloot is gisteren gevonden op dezelfde plek. Familieleden hebben hen geïdentificeerd, schrijft Rijnmond.

Het vliegtuigje was onderweg van Duitsland naar Frankrijk. De advocaat van de familie bevestigde eerder vandaag aan Noorse media dat er lichamen uit het water waren gehaald.

Brokstukken gevonden

Na de crash werd het Calandkanaal in de haven van Rotterdam door verschillende hulpdiensten uitgekamd. Van het vliegtuigje werden meerdere brokstukken teruggevonden.

Duikteams van de brandweer, de Kustwacht, de Zeehavenpolitie en het Havenbedrijf Rotterdam zochten mee met gespecialiseerde apparatuur. Ook werden een onderwaterdrone en een helikopter ingezet, maar regen, stroming en de diepte van het water maakten de zoektocht moeilijk.

De oorzaak van de crash is nog onbekend. De hulpdiensten gaan uit van een noodlottig ongeval.

Advertentie via Ster.nl