NOS NieuwsAangepast

Brandweer Midden-West-Brabant reageert nog niet

De leiding van de brandweer in de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant wil nog niet reageren de NOS-berichtgeving, omdat er nog verschillende onderzoeken lopen naar de toedracht van de brand bij Chemie-Pack.

De veiligheidsregio wil pas naar buiten treden als de onderzoeksrapporten zijn verschenen. Dat gebeurt vermoedelijk eind juni, begin juli.

Hierbij het complete antwoord op het verzoek van de NOS om commentaar te geven op het verhaal:

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft kennis genomen van het voornemen van de NOS om aanstaande woensdag 25 mei een nieuwsitem uit te zenden met betrekking tot effectiviteit van de gebruikte blusmethodes van de brandweer bij de bestrijding van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

In de periode na de brand hebben meerdere onderzoeksinstanties zich gebogen over onder meer deze kwestie. Ieder met een eigen focus op veiligheid voor mens, materiaal en omgeving. De veiligheidsregio's zelf hebben eveneens van de gelegenheid gebruikgemaakt hun eigen en elkaars optreden te onderzoeken en evalueren.

De eerste officiële resultaten van de interne én externe onderzoeken, waaronder die van IOOV, Arbeidsinspectie, Crisisplan, PWC en de leerarena worden begin juli 2011 verwacht. Op dit moment bevinden deze onderzoeken zich nog in een fase van feitenverificatie.

Vooruitlopen op en speculeren over eventuele uitkomsten komt ons inziens niet ten goede aan de kwaliteit van de onderzoeken en, uiteindelijk, aan de veiligheid van de burgers in onze regio's. Wij waarderen uw initiatief ons te laten reageren op de uitlatingen van de vertegenwoordigers van Chemie-Pack. Echter op dit moment ziet Veiligheidsregio MWB nog geen aanleiding mee te werken aan uw programma. Begin juli, nadat alle betrokkenen hun reacties op de onderzoeksresultaten geformuleerd hebben staan wij u uiteraard graag en in alle openheid te woord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl