Handballers Aalsmeer dicht bij titelprolongatie na overwinning op Volendam

In Volendam is het eerste finaleduel van de eredivisie tussen de handballers van Volendam en Aalsmeer geëindigd in een 26-27 uitoverwinning voor Aalsmeer. De finaleserie van de eredivisie, de HandbalNL League, is een play-off in een best-of-three-serie.

In de onderlinge wedstrijden in de competitie hadden beide teams uit bij elkaar gewonnen, nu lukte dat Aalsmeer andermaal.

Aalsmeer werd de laatste drie keer kampioen van Nederland (en twaalf keer in totaal) en kwam ook nu goed uit de startblokken in de play-offs. Volendam - zeven keer eerder kampioen - bleef lange tijd steken op een marge van 2 á 3 punten van Aalsmeer.

Na een kwartier vond Volendam de aansluiting en een paar minuten later kwam het zelfs voor het eerst aan de leiding (7-6), waarmee het goede begin van Aalsmeer teniet was gedaan. Bij de rust zat de spanning er nog vol op met een 12-11 voorsprong voor Volendam.

Hangen en wurgen

In de tweede helft ging het lang gelijk op. Volendam leek het voordeel te behouden, maar een paar minuten voor het einde kwam Aalsmeer toch op voorsprong: 26-27. Die voorsprong trokken ze met hangen en wurgen over de streep.

Aalsmeer kan thuis over een week, in het volgende duel, de titel binnenhalen. Mocht Volendam winnen, volgt er een derde en beslissende wedstrijd. Die wordt gespeeld bij het team dat hoger is geëindigd in de competitie, in dit geval Volendam.