NOS VoetbalAangepast

Bankzitters Benzema en Mbappé zien ook B-elftal Frankrijk punten morsen

Frankrijk en Kroatië hebben in de Nations League gelijkgespeeld: 1-1. Lang leek het erop dat een treffer van Adrien Rabiot genoeg was voor een Franse zege, maar kort voor tijd kwamen de Kroaten via Andrej Kramaric terug.

Sterren als Karim Benzema, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann keken in Split op hun dooie gemak vanaf de bank toe hoe het Franse schaduwelftal het tegen Kroatië opnam.

Afgelopen vrijdag verloor Frankrijk mét vedettes in het eigen Stade de France van Denemarken. Bondscoach Didier Deschamps koos er nu voor om toptalenten als Christopher Nkunku, Aurélien Tchouaméni en Moussa Diaby de kans te geven.

Karim Benzema en Kylian Mbappé op de reservebank van de Fransen

Kroatië speelde juist in een vertrouwde formatie. Op het middenveld voerde Luka Modric ook in zijn 150ste interland de regie.

De Kroaten, die vrijdag hard onderuit gingen tegen Oostenrijk (0-3), hadden in de openingsfase het betere van het spel. Dat resulteerde in een goede kans voor Josip Brekalo, maar de aanvaller stuitte van dichtbij op doelman Mike Maignan.

Bij Frankrijk maakte Nkunku, onlangs verkozen tot speler van het jaar in de Bundesliga, indruk met snelle dribbels. Domagoj Vida poogde dat met een drieste tackle de kop in te drukken. Met een gele in plaats van een rode kaart kwam hij goed weg.

In de tweede helft werd Kroatië wat verder naar achteren gedrukt. Rabiot, de middenvelder van Juventus, vond zichzelf na 52 minuten terug in kansrijke positie en schoot met overtuiging raak.

Een kwartier voor tijd werd de jubilerende Modric een publiekswissel gegund en bloedde de wedstrijd dood. Tót Kroatië kort voor tijd en na lang getwijfel van de VAR een strafschop kreeg. Kramaric schoot die koeltjes binnen.

Het zette de Kroaten aan tot een vrij plotseling slotoffensief, maar Maignan hield Frankrijk op de been, waardoor het bij 1-1 bleef.

Stroomstoring bij Oostenrijk-Denemarken

Voor de supporters van de twee andere landen in de poule van Frankrijk en Kroatië, Oostenrijk en Denemarken, was het maandagavond een lange zit. Het duel in het Ernst Happel Stadion begon door een stroomstoring uiteindelijk anderhalf uur later dan gepland.

Duisternis in het Ernst Happel

Toen de lichten eindelijk aan waren was het Denemarken dat het beste van het spel had, Na iets minder dan een half uur spelen opende middenvelder Pierre-Emile Højbjerg de score.

Door een flinke blunder van doelman Kasper Schmeichel kon Xaver Schlager in de tweede helft gelijkmaken. Vijf minuten voor tijd besliste Jens Stryger Larsen de wedstrijd met een fraaie uithaal in Deens voordeel: 2-1.

Denemarken is nu met zes punten koploper in de groep. Oostenrijk staat op de tweede plaats met drie punten, Frankrijk en Kroatië volgen met beide één punt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl