De Hongaren vieren de 1-0 van middenvelder Szoboszlai
NOS Voetbal

Hongarije boekt voor het oog van 40.000 kinderen historische zege op Engeland

Hongarije heeft voor het eerst sinds 1962 gewonnen van Engeland. In de Puskás Aréna in Boedapest waren zo'n 40.000 kinderen getuige van een verrassende 1-0 overwinning in de Nations League.

Vanwege een straf van de UEFA voor racistische en homofobe uitlatingen van fans moest Hongarije de wedstrijd achter gesloten deuren spelen. Kinderen tot 14 jaar waren wel welkom en daarom was het stadion toch goed gevuld. De kinderen gaven de Engelsen allesbehalve een warm onthaal. Toen de Engelse spelers voor de wedstrijd knielden als statement tegen racisme werden zij uitgejouwd.

Szoboszlai matchwinner

Ondanks dat vroege fluitconcert opende Engeland met debutanten Jarrod Bowen (West Ham United) en James Justin (Leicester City) in de basis sterk, maar al snel sloeg dat om naar lamlendigheid. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate maakte een vermoeide en ongeïnspireerde indruk. Hongarije kreeg al de beste kansen voor rust en kwam na rust verdiend op 1-0.

Dominik Szoboszlai benut de strafschop

Een overtreding van invaller Reece James op Zsolt Nagy leverde Hongarije een stafschop en die werd strak in de hoek geschoten door de Hongaarse sterspeler Dominik Szoboszlai van RB Leipzig. Engeland werd na die goal wakker en was via Bowen en via Conor Coady dicht bij de 1-1.

Coady haalde ook een inzet van Szoboszlai van de lijn, de Hongaar András Schäfer miste een dot van een kans en vlak voor tijd raakte Tottenham Hotspur-spits Harry Kane het zijnet. De overwinning werd door de Hongaarse kinderen gevierd als ware het een zege op een WK. In 1962 was dat echt het geval, toen Hongarije in Chili met 2-1 won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl