NOS NieuwsAangepast

Lady Gaga legt Amazon-servers plat

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga is erin geslaagd de servers van internetwinkel Amazon plat te leggen. Het mediabedrijf had een promotieactie rond de zangeres die zo populair was dat de computers de bezoekersaantallen niet aankonden.

Amazon bood het nieuwe album van Lady Gaga, 'Born this way', op de eerste dag aan voor 99 dollarcent. De elf dollar korting was voldoende om een run op de mp3's te doen ontstaan.

Cloud computing

Met de actie wilde Amazon de nieuwe cloud computing-technologie presenteren, waarbij een gebruiker al zijn muziek altijd en overal kan beluisteren via het internet. Veel potentiële kopers waren echter teleurgesteld in de service. "Volgende keer maar de volle prijs betalen op iTunes en dan meteen luisteren", verzuchtte een van hen op de site.

Amazon wilde alleen kwijt dat door de vele bezoekers de servers trager waren geworden. Het bedrijf belooft dat iedereen die gisteren het album via de site kocht de gereduceerde prijs betaalt.

Twitter

Het had niet als een verrassing hoeven komen dat Lady Gaga zo populair is. Eerder deze maand was ze de eerste twitteraar die meer dan tien miljoen volgers haalde. Het lijkt erop dat Justin Bieber de tweede zal zijn die de mijlpaal haalt: hij komt momenteel nog een paar duizend volgers te kort.

In 2009 was acteur Ashton Kutcher de eerste twitteraar die een miljoen volgers kreeg. Hij versloeg daarbij net CNN.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl