Olivier Giroud viert de titel met fans op het veld.

AC Milan voor het eerst sinds 2011 kampioen van Italië; Giroud de grote man

AC Milan heeft voor het eerst sinds 2011 de Serie A gewonnen. De 'Rossoneri' wonnen zelf met 3-0 bij Sassuolo, waardoor een 3-0 thuisoverwinning van stadgenoot en enig overgebleven concurrent Internazionale op Sampdoria er niet meer toe deed.

Milan-coach Stefano Pioli begon tien minuten voor tijd al uitgebreid met feestvieren richting de supporters. Hij zong en bewoog mee met de uitzinnige fans, die na afloop het veld bestormden.

Grote man bij Milan was zoals zo vaak dit seizoen de 35-jarige Olivier Giroud. Het stadion in Sassuolo, dat voor een groot deel gevuld was met supporters uit Milaan, barstte uit zijn voegen toen de Franse spits zijn ploeg op voorsprong zette.

Milan was aan de wedstrijd begonnen in de wetenschap dat een punt genoeg zou zijn voor de titel. Na zeventien minuten schoot Giroud een voorzet van Rafael Leao door de benen van een verdediger en van de keeper binnen. Dezelfde Giroud schoot in de 32ste minuut ook de 0-2 binnen. Opnieuw verzorgde Leao de assist.

Toen Franck Kessie ook nog de 0-3 maakte voor rust, kon het niet meer fout voor Milan. Op de tribunes begonnen de fans al met feestvieren.

Fans AC Milan in Sassuolo

Inter, met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis, had meer moeite om de score te openen. Pas in de tweede helft kwamen de 'Nerazzuri' op voorsprong tegen Sampdoria. Ivan Perisic opende de score. Kort daarop besliste Joaquin Correa de wedstrijd met twee treffers.

Ibrahimovic valt nog in

De tweede helft kende bij Milan weinig hoogtepunten, of het moet de invalbeurt van Zlatan Ibrahimovic zijn. De Zweed kreeg van zijn trainer Pioli twintig minuten speeltijd. Hij kopte nog een bal keihard tegen de touwen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Of de 40-jarige spits er nog een seizoen aan vastplakt, is nog niet bekend.