Vreugde bij Roberto Firmino (Liverpool)
NOS Voetbal

Geen Van Dijk, Mané, Salah maar Liverpool wint en houdt hoop op landstitel

Geen Virgil van Dijk, geen Sadio Mané, geen Mo Salah. Het lijkt wel duidelijk waar de prioriteiten liggen van Liverpool. Eerder bij het winnen van de Champions League, dan bij het winnen van de Premier League. Toch verslaat Liverpool met een B-elftal dinsdagavond Southampton (2-1) en houdt het hoop op de landstitel.

Door het gelijkspel van Manchester City zondag op bezoek bij West Ham United (2-2) - Riyad Mahrez miste nog een penalty - mocht Liverpool nog hopen op een wonder. Zelf twee keer winnen en puntenverlies van City op de laatste speeldag en Liverpool zou alsnog de titel pakken.

Door de midweekse winst van Liverpool wacht Engeland zondag een fraaie ontknoping.

Stand in de Premier League

Maar zomaar even winnen is er niet bij in de overvolle Premier League. Drie dagen geleden speelden Liverpools sterren nog de FA Cup-finale tegen Chelsea (winst na penalty's) en dinsdagavond dus alweer een uitwedstrijd tegen Southampton.

Onbegrijpelijk, vindt Jürgen Klopp. "Bij ons hebben heel wat spelers zaterdag 120 minuten gespeeld. Waarom krijgen we niet wat meer rust en spelen we deze wedstrijd op woensdag of donderdag? Maar niemand denkt daaraan", zei de Liverpool-coach in aanloop naar dinsdag.

Liverpool B

Klopp kon in zijn ogen met de Champions League-finale van 28 mei in aantocht niet anders dan een tweede elftal het veld in sturen. Geen Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson, Fabinho, Mané, Van Dijk en Salah (laatstgenoemden waren beiden licht geblesseerd). Wel iets mindere goden als Takumi Minamino, Curtis Jones, Harvey Elliott en Konstantinos Tsimikas.

Een nederlaag zou City automatisch kampioen maken. Grote zorgen zal Klopp in dat opzicht echter niet echt hebben gehad: Southampton won maar één keer in de laatste tien duels.

Joël Matip (Liverpool) is blij met zijn doelpunt

Toch ging het al vroeg in het duel met Southampton fout. Verdediger Lyanco liep Diogo Jota ietwat fel van de bal - scheidsrechter Martin Atkinson zag geen overtreding - en Nathan Redmond kon ervandoor. Tot grote woede van Klopp.

Redmond trok van links naar binnen, haalde uit en via de knie van James Milner viel de bal in de verre hoek achter de gestrekte doelman Alisson. 1-0 Southampton. De champagne werd in Manchester al koud gezet.

Maar Liverpool schrok wakker. Roberto Firmino's rake kopbal werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar na een snelle combinatie tussen Jota en Minamino zette de zelden in de basis spelende Japanner met een snoeihard schot in het dak van het doel de 1-1 op het bord.

Jurgen Klopp

Liverpool bleef in de tweede helft de betere ploeg en joeg enthousiast op de voorsprong. Die kwam uit een corner: Joël Matip kopte de voorzet van Tsimikas binnen. 1-2, de eindstand. De meegereisde Liverpool-fans vierden de winnende goal alsof de titel binnen was.

Na een onrustig begin wint Liverpool gewoon met 1-2, houdt het zicht op het winnen van vier prijzen in één seizoen en krijgt de Engelse competitie wat het verdient: een beslissing op de slotdag. Zondag om 17.00 uur ontvangt Manchester City nummer veertien Aston Villa en krijgt Liverpool nummer acht Wolverhampton Wanderers op bezoek.

Die andere finale voor Liverpool is een week later: om 21.00 uur op 28 mei in Parijs tegen Real Madrid. Inzet: de Champions League-kroon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl