NOS Sport

Djokovic is ongenaakbaar in Rome en wint finale van Tsitsipas

Djokovic is ongenaakbaar in Rome en wint masterstoernooi

Novak Djokovic heeft voor de zesde keer het masterstoernooi van Rome op zijn naam gebracht. De nummer één van de wereld was in de finale Stefanos Tsitsipas (vierde van de wereld) de baas: 6-0, 7-6 (5).

Djokovic had alle vier eerdere duels op gravel met de Griek gewonnen, waaronder de Roland Garros-finale van 2021. Nu maakte hij in de eerste set vrijwel geen fouten en gunde Tsitsipas slechts tien punten.

Tsitsipas, gesteund door het publiek, gaf in set twee beter weerwerk en daarnaast profiteerde hij van de slordigheden van zijn opponent. Djokovic had echter geen trek in overwerk, kwam terug van een 2-5 achterstand en de Serviër verzilverde in de tiebreak zijn eerste matchpoint.

Eerste titel van 2022

Djokovic behaalde zo zijn eerste titel van 2022. Hij was dit jaar zonder vaccinatie tegen het coronavirus niet welkom bij veel toernooien. Over een week begint Roland Garros, ook daar mag hij spelen.

"De laatste paar weken heb ik vooral aan mijn vorm gewerkt en net zoals eerdere jaren wist ik dat mijn beste vorm op gravel normaal gesproken rondom het toernooi van Rome komt. Het is fijn dat ik straks aan Roland Garros begin met een titel op zak. Dit is het perfecte scenario voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl