Ivan Perisic viert zijn treffer, links Denzel Dumfries

Dumfries en De Vrij verslaan De Ligt in finale Coppa Italia

Inter heeft de tweede hoofdprijs van het seizoen binnen. Na de Italiaanse Supercup, die in januari werd veroverd, is de Italiaanse beker nu ook een prooi voor de ploeg uit Milaan. Net zoals in de Super Cup was Juventus het slachtoffer. Woensdagavond won Inter na verlenging met 4-2.

Er deden met Denzel Dumfries (Inter), Stefan de Vrij (Inter) en Matthijs de Ligt (Juventus) drie Nederlanders mee, die allemaal rol van betekenis in de bekerfinale speelden.

De Milanezen kwamen al snel op voorsprong. Nicolò Barella trok in de zevende minuut naar binnen en schoot van afstand schitterend raak. Vlak na rust draaide Juventus de wedstrijd om. Alex Sandro schoot van afstand, maar minder fraai dan Barella, raak via het been van Alvaro Morata (1-1). Twee minuten later scoorde Dušan Vlahović uit een rebound.

Inter toonde zich veerkrachtig, al had kreeg het daarbij wel wat hulp van de scheidsrechter. Lautaro Martinez ging gewillig onderuit na een duel met Leonardo Bonucci. De toegekende strafschop werd zeer overtuigend de kruising in gejaagd door Hakan Çalhanoğlu (2-2).

Stefan de Vrij gaat over de knie bij Matthijs de Ligt

In de verlenging kreeg Inter weer een strafschop, na een overtreding van De Ligt op De Vrij. Ditmaal werd de strafschop benut door Ivan Perisic. Enkele minuten later liet de Kroaat weer van zich horen. Perisic schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai in de hoek.

Voor Juventus dreigt het seizoen kleur- en prijsloos te eindigen: de beker was namelijk de laatste kans op een trofee voor Juventus.

Inter kan later deze maand ook nog landskampioen worden. Om dit te bewerkstelligen moet er, met nog twee speelrondes te gaan, een achterstand van twee punten worden goedgemaakt op stadgenoot AC Milan.