Sandro Tonali

AC Milan omzeilt lastige klip Hellas Verona en is weer koploper in Italië

AC Milan is weer over stadgenoot Internazionale naar de koppositie in de Serie A geklommen. De 'Rossoneri' maakten bij Hellas Verona een achterstand goed en wonnen, bij de hand genomen door uitblinker Rafael Leão, zonder veel problemen met 3-1. Met nog twee speelronden voor de boeg is de voorsprong twee punten.

Sandro Tonali, twee weken geleden op bezoek bij Lazio de maker van de winnende 2-1 in blessuretijd, dacht de score na een kwartier te openen. Hij troefde na een lange bal van achteruit Ivan Ilic af en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Volgens de VAR was er echter een buitenspelgeval aan de goal voorafgegaan.

Even later bood Tonali met een fraaie een-twee Davide Calabria een prachtkans, maar de Milan-aanvoerder trof de voet van Hellas-doelman Lorenzo Montipo. Aan de andere kant van het veld deed een schot van Giovanni Simeone het thuispubliek opveren, maar het gejuich verstomde zodra men besefte dat de bal in het zijnet terecht was gekomen.

Davide Faraoni kopte Hellas Verona naar 1-0

In de 37ste minuut was het alsnog raak. Darko Lazovic leverde een strakke voorzet af, die door Davide Faraoni met een simpele hoofdknik tot doelpunt werd gepromoveerd. Genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan was het niet. In de extra tijd van de eerste helft slingerde Leão om Nicolo Casale heen, waarna hij Tonali in staat stelde alsnog op het scoreformulier te komen: 1-1.

Dat de rush van Leão geen incident was, bewees de 22-jarige Portugees kort na de hervatting. Dit keer liet hij Antonin Barak zijn hielen zien. De afmaker was wel weer dezelfde: Tonali kreeg de bal op een presenteerblaadje voor zijn tweede doelpunt van de avond.

Verona probeerde het tij nog wel te keren, maar verder dan een kopbal van Kevin Lasagna die net over ging, kwam de thuisploeg niet. Sterker, enkele minuten voor tijd besliste invaller Alessandro Florenzi het duel bij zijn eerste balcontact met een snoeihard schot in de verre hoek. Aangever Junior Messias, ook een verse kracht, bracht daarna de eindstand bijna nog op 1-4.