Rangers-spelers vieren een doelpunt

Van Bronckhorst met Rangers naar finale Europa League, waarin Frankfurt wacht

Het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst speelt op 18 mei de finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt. De Rangers schakelden in de halve finales RB Leipzig uit door thuis in Schotland met 3-1 te winnen, nadat het vorige week met 1-0 had verloren.

Frankfurt ging door ten koste van West Ham United. Het eerste duel in Londen hadden de Duitsers al met 2-1 gewonnen, thuis won Frankfurt met 1-0.

Rangers snel op voorsprong

Al in de 19de minuut maakte Rangers de 1-0, en dus gelijk over twee wedstrijden, via rechtsback James Tavernier. Het was al het zevende Europese doelpunt van het seizoen voor de Engelsman, allemaal in 2022 gemaakt.

In de 26ste minuut kwam Rangers zelfs op 2-0 via de Fin Glen Kamara. Die schoof een bal na een combinatie met Scott Wright van buiten de zestien langs keeper Péter Gulácsi van RB Leipzig. Daarna was Rangers de betere, tot Leipzig twee grote kansen kreeg 20 minuten voor tijd.

Van Bronckhorst geeft zijn ploeg Rangers FC aanwijzingen

Konrad Laimer miste de eerste, maar Christopher Nkunku benutte de tweede wel door een voorzet in één keer binnen te tikken: 2-1 en dus over twee wedstrijden gelijk. Een verlenging leek eraan te komen, maar tien minuten voor tijd maakte de ploeg van Van Bronckhorst toch 3-1.

Een voorzet leek erin te vliegen maar werd van de lijn gehaald. De bal kwam voor de voeten van Engelsman John Lundstram, die het Ibrox Stadium in Glasgow met zijn doelpunt in vuur en vlam zette.

Van Bronckhorst viert het halen van de finale met de jonge Schot Alex Lowry

Frankfurt weinig moeite

In Frankfurt kreeg Aaron Cresswell van West Ham al in de 19de minuut een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano gaf in eerste instantie geel, maar na inmenging van de VAR bleek het toch een rode kaart.

Zes minuten later profiteerde Frankfurt al via de Colombiaanse spits Rafael Borré, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Ansgar Knauff (1-0). Daarna kon West Ham maar geen vuist maken, mede door de vroege rode kaart. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los, waarbij veel supporters het veld betraden.