Dries Mertens (r) en Fabián Ruiz (l)

Napoli scoort na strafkamp zes keer tegen Sassuolo

Na de beschamende 3-2 nederlaag bij Empoli moest de selectie op last van trainer Luciano Spalletti vanaf dinsdag in trainingskamp in een ultieme poging de crisis te bezweren. Met een 6-1 zege op Sassuolo zaterdagmiddag lijkt het strafkamp effect te hebben gesorteerd.

Na 21 minuten stond Napoli al met 4-0 voor. Kalidou Koulibaly, Victor Osimhen, Hirving Lozano en Dries Mertens scoorden. Na rust voegde Mertens een tweede goal toe en maakte ook Amir Rrahmani een doelpunt. Maxime Lopez scoorde vlak voor tijd namens de bezoekers.

Met een 2-3 thuisnederlaag tegen Fiorentina, een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen AS Roma en het 3-2 verlies bij Empoli al drie wedstrijden niet gewonnen en daarmee had de ploeg van Spalletti de titelkansen vrijwel verspeeld.

Napoli heeft nu 35 van de 38 wedstrijden gespeeld en staat op 70 punten. Koploper AC Milan heeft 74 punten uit 34 wedstrijden en Internazionale pakte in datzelfde aantal duels 72 punten.