FC Barcelona viert de goal van Pierre-Emerick Aubameyang

Barça herstelt zich bij Real Sociedad van zeperd tegen Cádiz

Na de teleurstellende uitschakeling in de Europa League door Eintracht Frankfurt en de verrassende thuisnederlaag van maandag tegen degradatiekandidaat Cádiz heeft FC Barcelona donderdag in LaLiga een nipte 1-0 zege geboekt bij Real Sociedad.

De Basken begonnen voortvarend, maar Barça opende de score. Nadat Ousmane Dembélé de paal had geraakt, werd slecht uitverdedigd en kopte Pierre-Emerick Aubameyang raak op aangeven van Ferran Torres.

Real Sociedad het gevaarlijkst

Frenkie de Jong schoot daarna in kansrijke positie naast en ook Ferran Torres liet een mogelijkheid liggen namens de gasten. Real Sociedad werd kort voor rust gevaarlijk en bleef dat na de pauze, maar benutte zijn kansen niet.

Frenkie de Jong (l) en Rafinha (r)

Zo had spits Alexander Isak zijn vizier niet op scherp staan en bovendien had Barça-sluitpost Marc-André ter Stegen enkele fraaie reddingen in huis.

Barcelona hield met Luuk de Jong als invaller en Memphis Depay de hele wedstrijd op de bank, stand, rook aan de 0-2 via Gavi (hij miste een enorme kans) en ontsnapte nog aan een penalty toen Eric García Alexander Sørloth vasthield. Dat laatste was al in blessuretijd, die 10 minuten duurde, van de enerverende wedstrijd.

Sevilla ontsnapt, Corona scoort twee keer

Sevilla boekte in Valencia een 3-2 overwinning bij Levante en mocht daarmee van geluk spreken.

Oud-FC Twente-speler Jesús Corona kopte Sevilla op voorsprong en de Mexicaan maakte daarmee zijn eerste goal in La Liga. Vanaf de strafschopstip maakte Levantes clubtopscorer José Luis Morales met zijn 12de goal van het seizoen gelijk.

Jesús Corona viert zijn tweede treffer

Nog binnen het half uur vond Corona voor de tweede keer het net met een wippertje over doelman Daniel Cárdenas. Na rust kreeg Morales de ideale kans om gelijk te maken, maar dit keer plaatste hij zijn strafschop naast het doel.

Spannende slotfase

Met een krachtige kopbal uit een hoekschop van Ivan Rakitic leek de Franse Sevilla-verdediger Jules Koundé de wedstrijd te beslissen. Na de aansluitingstreffer van invaller Roberto Soldado werd het echter toch nog spannend in de slotminuten.

Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van de Marokkaanse keeper Bono hield Sevilla de 2-3 voorsprong vast en klom de club even naar de tweede plaats, die daarna weer werd overgenomen door FC Barcelona.