NOS NieuwsAangepast

Woningen ontruimd vanwege brand in Arnhem, een persoon gered uit huis

Door een grote brand in een meubelzaak in Arnhem hebben meerdere panden vlamgevat. Bovengelegen woningen zijn ontruimd. De brandweer heeft iemand uit een van de woningen gered.

Rond 04.00 uur kwam er een melding binnen bij de alarmcentrale over een brand aan de Rietgrachtstraat. Kort daarna werd door de brandweer opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

De oorzaak van de brand is nog lastig te achterhalen, legt een woordvoerder van de veiligheidsregio uit. Het pand is namelijk nog niet begaanbaar vanwege de grote schade.

Enorme vuurzee

Omroep Gelderland sprak mensen die 's nachts halsoverkop hun huis uit moesten. "Ik werd wakker van knallen en gebonk op de deur", zegt bewoner Paul. "De buurman waarschuwde me. Buiten zag ik een enorme vuurzee naast ons. Dan ben je direct wakker."

Hij was onder de indruk van de inzet van de brandweer. "De kazerne zit om de hoek, maar voor mijn gevoel was half Gelderland op een gegeven moment aan het blussen."

Grote brand bij autoverhuurbedrijf in Arnhem

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer is nog enkele uren bezig met blussen en vraagt omwonenden ramen en deuren voorlopig gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl