Max Verstappen in Australië
NOS SportAangepast

Balende Verstappen moet poleposition voor Grand Prix van Australië aan Leclerc laten

Max Verstappen start de Grand Prix van Australië vanaf de tweede positie. Hij kwam in de kwalificatie in de buurt van poleposition, maar Charles Leclerc troefde hem na een sterk slotoffensief toch af.

Het verbouwde circuit in Melbourne bood Verstappen op het eerste gezicht veel perspectief. Het bevalt de regerend wereldkampioen in ieder geval wel dat er door de aanpassingen wat meer kansen liggen om in te halen.

Op de laatste vrije training had Verstappen nog geen comfortabele indruk gemaakt, met een spin in het laatste deel van het circuit. Hij eindigde ver achter nummer één Lando Norris op een zevende plek.

Stroll en Latifi botsen

Verstappen begon de kwalificatie een stuk beter. In de nieuwe RB18 had hij ditmaal wel de controle. Verstappen bleef Leclerc in die eerste kwalificatiesessie voor.

Voor de Monegask was het nog heel even schrikken toen hij in zijn eerste rondje kort buiten de baan belandde, maar hij kon herstellen en doorrijden.

Dat ging niet op voor Nicholas Latifi, die door Lance Stroll werd aangetikt in een bocht en al tollend en draaiend in de muur belandde.

Stroll mopperde over het moment op de boordradio, maar zelf ging hij niet vrijuit. De fysieke schade bij Latifi en Stroll viel overigens alles mee.

Door die crash lag het even stil op Albert Park. Aston Martin kon door de rode vlag de auto van Sebastian Vettel, gecrasht tijdens de vrije training, nog op tijd repareren. Vettel plaatste zich vervolgens niet voor de tweede sessie.

Pérez weer snel

Ook Verstappens stalgenoot Sergio Pérez maakte een sterke indruk. In de tweede sessie was hij de snelste. Hij valt dit seizoen op in de kwalificatie, nadat hij in Saudi-Arabië al poleposition pakte.

Dat Pérez het zo goed doet, biedt ook Verstappen perspectief: er lijkt nog genoeg rek in de Red Bull-wagens te zitten.

Fernando Alonso leek ook even mee te dingen naar poleposition, totdat hij de controle over zijn auto verloor en crashte.

Leclerc pakt kans

Verstappen was in de laatste kwalificatiesessie behoorlijk snel. Hij pakte even de eerste plek, waardoor pole lonkte.

Maar Leclerc had nog één kans de tijd van de Nederlander te verbeteren. Dat deed de Monegask met een uitstekende ronde. Zodoende start Leclerc, de huidige aanvoerder van het klassement, morgen op poleposition.

Na de kwalificatie baalde Verstappen. "Het is een slecht weekend tot nu toe. . We hebben enorm gestoeid met de afstelling van de auto en de balans, gisteren en vandaag. Ik doe veel huiswerk in de simulator en dan ga je met goede moed naar het circuit, en dan blijkt de auto zich heel anders te gedragen. Vervelend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl