NOS Nieuws

Wekdienst 3/4: Uitreiking Grammy Awards • Verkiezingen in Hongarije

Goedemorgen! De Grammy Awards worden uitgereikt in de Amerikaanse stad Las Vegas en in de Eredivisie wordt de derby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle gespeeld.

Maar eerst het weer: Na een koude start wisselen zon en wolken elkaar de rest van de dag af. Soms valt ook een regen- of hagelbui en vanmorgen is lokaal ook natte sneeuw mogelijk. Het wordt vanmiddag een graad of 8.

weer0304

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De overleden Nederlandse componist Louis Andriessen maakt vannacht kans op een Grammy Award. Dat geldt ook voor de dj's Afrojack en Tiësto. De Grammy Awards worden gezien als de meest prestigieuze muziekprijzen ter wereld. Ze worden dit jaar voor de 64e keer uitgereikt in Las Vegas. Jon Batiste is met elf nominaties de grootste kanshebber.
  • In de Eredivisie spelen PEC Zwolle en Go Ahead Eagle tegen elkaar. PEC kan een overwinning goed gebruiken omdat de club op de laatste plek in de ranglijst staat. Go Ahead won eerder dit seizoen met 1-0 van de Zwolse club. De wedstrijd begint om 12.15 uur.
  • Hongaren gaan vandaag stemmen om een nieuw parlement te kiezen. Ook is er een referendum over een omstreden wet die kinderen moet afschermen van informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.
  • De Ronde van Vlaanderen wordt vandaag gereden, onder andere door wielrenner Mathieu van der Poel. In 2020 won hij de voorjaarsklassieker. Bij de vrouwen verdedigt Annemiek van Vleuten haar titel. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Wat heb je gemist?

Rusland richt zich nu op het veroveren van het oosten en zuiden van Oekraïne. Dat zei de Oekraïense president Zelensky in een videotoespraak. Verder komen steeds meer beelden naar buiten van vermoorde burgers op straat in steden bij Kiev, zoals in Boetsja, aan de noordwestkant van de stad. Volgens burgemeester Fedoruk van Boetsja zijn meer dan 300 inwoners om het leven gebracht. Lees meer over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De ramadan is gisteren begonnen. Het is een maand van bezinning, maar ook van liefdadigheid. Vluchtelingen in veel azc's in Nederland kregen daarom voedselpakketten, speciaal voor het begin van de ramadan. In totaal worden er 1150 pakketten verdeeld.

Ramadanpakket voor asielzoekers: 'Ramadan is maand om te delen'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl