De politie nam ook dertien motoren in beslag
NOS Nieuws

30 bekeuringen bij illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek

Bij een illegale straatrace in Zevenbergschen Hoek heeft de politie dertig bekeuringen uitgeschreven. Ook zijn dertien motoren en een quad in beslag genomen.

Al enige tijd ervaren inwoners van het Noord-Brabantse dorp geluidsoverlast afkomstig van straatraces op en rond een industrieterrein. De afgelopen weken verzocht de politie de racers geregeld ermee op te houden, maar dat hielp niet.

Nu werd daarom besloten om "repressief" op te treden, meldt de politie. Er bleken dertien motoren en zo'n 150 auto's naar het industrieterrein te zijn gekomen om aan races mee te doen of ernaar te kijken.

Hekken

De politie zal technisch onderzoek doen naar de in beslag genomen voertuigen. Als er zaken niet in orde zijn, dan krijgen de eigenaars een proces-verbaal.

De politie benadrukt dat de races niet alleen geluidsoverlast veroorzaken, maar ook gevaar voor overige weggebruikers. Om nieuwe races te voorkomen, worden hekken op het industrieterrein geplaatst. Ook bekijken juristen de mogelijkheid om bestuursrechtelijk op te treden tegen deelnemers aan de illegale races.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl