Luis Suárez
NOS Voetbal

Eindsprint levert Uruguay toch WK-ticket op, ook Ecuador nu zeker van Qatar

De allereerste wereldkampioen voetbal is er ook dit jaar bij op de eindronde. Met bijzonder veel moeite heeft Uruguay plaatsing afgedwongen, ook tegen Peru liep het maar net goed af in de cruciale partij om een WK-ticket (1-0).

De rare capriolen van Sergio Rochet, voormalig keeper van AZ, zorgden voor veel stof tot napraten.

Uruguay leek door een treffer van Giorgian De Arrascaeta op weg naar een overwinning, tot Miguel Trauco in de extra tijd namens Peru nog een laatste doelpoging ondernam. Rochet ving de hoge bal, maar liep daarbij ver achteruit zijn eigen doel in. En dat leek toch verdacht veel op een doelpunt.

Toch geen doelpunt

Pas ver na de wedstrijd kwamen er beelden vrij waaruit bleek dat de bal dankzij de gestrekte armen van Rochet nét niet volledig de lijn had gepasseerd. Toen hadden de spelers van Peru zich echter al uitvoerig beklaagd, vooral over het feit dat de VAR niet eens werd geraadpleegd.

Zo loopt het dus goed af voor Uruguay, dat de laatste vier kwalificatieduels van 2021 had verloren en daarom afscheid had genomen van bondscoach Óscar Tabárez. Onder leiding van Diego Alonso werden sindsdien alle wedstrijden gewonnen.

Fans van Ecuador tijdens het duel met Paraguay

Ecuador leek op zijn beurt al maanden vrijwel zeker van WK-deelname, maar dat beslissende puntje werd maar niet gepakt.

Nu was het al uitgespeelde Paraguay met 3-1 te sterk, maar door de nederlaag van Peru is er na de voorlaatste speelronde toch eindelijk zekerheid over een plek bij de bovenste vier in de poule.

Peru heeft als nummer vijf de beste papieren voor de intercontinentale play-offs, om zich zo via een achterdeurtje alsnog te plaatsen. Op de slotdag wacht volgende week Paraguay, dus Colombia en Chili hebben hun laatste kansen niet meer in eigen hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl