Zoë Sedney na de finale van de 60 meter horden tijdens de WK indoor

Sedney zesde na 'slordige race' in mondiale indoorfinale 60 meter horden

Zoë Sedney heeft haar eerste mondiale finale bij de senioren als zesde afgesloten. Het 20-jarige talent finisht bij de WK indoor in Belgrado in 8,07 seconden. Daarmee bleef ze ruim boven haar tijden uit de serie en halve finale, toen ze onder de grens van acht seconden dook.

De wereldtitel indoor ging naar de jonge Franse atlete Cyréra Samba-Mayela, die won in 7,78 seconden, een Frans record.

Bekijk hieronder een samenvatting van de finale van de 60 meter horden.

Sedney eindigt als zesde in WK-finale 60 meter horden

Zoë Sedney plaatste zich eerder op de avond op indrukwekkende wijze voor de finale op de 60 meter horden. Ze won in haar race in de halve finale in 7,95 seconden, een evenaring van haar persoonlijk record. In de finale kwam ze daar ruim twee uur later niet aan.

Sedney kwam moeizaam uit het startblok en kon de opgelopen achterstand in het vervolg van de race niet meer goedmaken. "Het was echt een slordige race", vertelde Sedney na de finale in Belgrado. "Het was een leermoment en ook echt heel vet. Het is een WK-finale, dat is toch even wat anders."

Bekijk hieronder een reactie van Zoë Sedney na afloop van de finale.

Sedney trots op zesde plaats in eerste WK-finale: 'Wel echt een slordige race'

Sedney vertelde dat ze ook een horde raakte in de finale. "Dan is het klaar, want je moet een perfecte race lopen. Toch kan ik wel trots zijn op de hele dag. In de finale heb ik ook echt genoten, zeker in het begin. Heel bijzonder om ook zo'n show mee te maken."

In Belgrado ontbrak Nederlands recordhoudster Nadine Visser. Het trainingsmaatje van Sedney, bij de vorige WK indoor in Birmingham goed voor brons, liep bij de NK een hamstringblessure op en beëindigde haar indoorseizoen.

Naast Sedney kwam in Belgrado wel Maayke Tjin A-Lim uit op de 60 meter. De 24-jarige atlete, die de afgelopen jaren moest afrekenen met veel blessureleed en een eetstoornis, had zich met een persoonlijk record van 8,11 seconden naar de volgende ronde gelopen. In haar halve finale was ze minder snel. Tjin A-Lim kwam uit op de zesde plaats in 8,13. Daarmee was het toernooi voor haar voorbij.

Sedney met beste seizoentijd naar finale 60 meter horden, Tjin A-Lim redt het niet