Een van de onderzochte locaties in Arnhem
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Zes Arnhemmers opgepakt bij groot onderzoek naar drugs en witwassen

Bij een grootscheepse politieactie in de omgeving van Arnhem zijn vandaag zes mannen aangehouden. In totaal zijn op meer dan 25 locaties invallen en doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar de productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen.

Naast het doorzoeken van woningen, bedrijfspanden en woonwagenkampen in Arnhem werden er ook enkele locaties in Lathum en Amsterdam doorzocht. Daarbij zijn vuurwapens, auto's en administratie in beslag genomen. De zes verdachten die zijn opgepakt komen uit Arnhem en zijn tussen de 31 en 50 jaar.

Speciale teams

De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij het onderscheppen van versleutelde berichten. Ook het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane en Defensie waren bij de doorzoekingen betrokken.

Defensie heeft een team dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. "We hebben zelf ook een team dat gespecialiseerde doorzoekingen doet en daarvoor zetten we honden in die kunnen zoeken naar verdovende middelen en naar vuurwapens", zei een politiewoordvoerder eerder op de dag al tegen Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl