Emmen-speler Reda Kharchouch viert zijn treffer

FC Emmen slaat dubbelslag, FC Eindhoven laat unieke kans liggen

Aan een even uitbundige als sfeervolle Oude Meerdijk heeft FC Emmen zowel de periodetitel als de koppositie gepakt. De topper tegen FC Volendam werd met 4-1 gewonnen en de Emmenaren zagen concurrent voor de periodetitel FC Eindhoven thuis punten verspelen tegen ADO (1-1).

FC Eindhoven had de unieke kans om voor het eerst in twaalf jaar een periodetitel te veroveren. De ploeg boekte acht overwinningen op rij en had maandagavond aan een overwinning genoeg om de periodetitel te pakken.

Eindhoven had echter moeite om kansen te creëren. Aan de andere kant scoorde Sem Steijn halverwege de eerste helft wel namens de bezoekers.

Drie doelpunten in zes minuten

In Drenthe had Emmen voor rust juist totaal geen moeite met scoren. Na de vroege goal van Rui Mendes scoorde FC Emmen in zes minuten drie keer. Reda Kharchouch maakte er twee, Miquel Araujo kopte ook nog raak. Emmen ging zo rusten met een 4-0 voorsprong.

Volendam, dat sinds speelronde 11 koploper was in de eerste divisie, zag Emmen na rust wat gas terug nemen. Daryl van Mieghem deed met een knappe volley nog wat terug namens Volendam. Daarmee kon hij niet voorkomen dat er voor de derde keer op rij niet werd gewonnen.

• NOS
    Eindstand derde periode
  • NOS
    Stand na 30 speelronden eerste divisie

Zo'n 230 kilometer verderop in de Lichtstad bleef Eindhoven ook na rust moeite houden met het creëren van kansen. Echter, nadat spits Joey Sleegers de gelijkmaker had binnengekopt, had de ploeg weer het geloof.

Eindhoven begon vervolgens beter te voetballen, dwong ADO tot verdedigen en nam het doel van Alessandro Damen regelmatig onder vuur. In een spannende slotfase bleef een echt slotoffensief toch uit, waardoor ADO stand hield.

Zo kon Emmen, onder toeziend oog van zo'n achtduizend supporters, de bronzen stier omhoog houden en een klein feestje vieren. FC Eindhoven droop onder applaus teleurgesteld af.