NOS Nieuws

Opslagloods in Utrecht uitgebrand, rookwolk veroorzaakt file en overlast

Op een bedrijventerrein in Utrecht is een opslagloods nagenoeg volledig uitgebrand. De rookwolk veroorzaakt overlast in de omgeving en heeft ook tot een file geleid op de A2. De snelweg ligt op enkele honderden meters afstand van het gebouw. Niemand raakte gewond.

De veiligheidsregio adviseert omwonenden hun ramen en deuren te sluiten. In de loods zijn machines voor de horeca en verpakkingsmaterialen opgeslagen. Voor zover bekend zijn er geen giftige stoffen aanwezig in het pand van zo'n 1500 vierkante meter.

Grote brand bedrijventerrein Utrecht

"Het hele pand is verwoest, er brandt nu nog een klein stukje", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht even na 17.00 uur. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar naastgelegen panden op industrieterrein Lage Weide. "De loods stond gelukkig redelijk los van de andere panden."

De melding van de grote brand kwam rond 13.00 uur binnen bij de hulpdiensten. Er werd een speciale kraanmachine ingezet om de muren en het dak open te breken, in een poging om de brandhaard snel te blussen. Dat lukte uiteindelijk niet.

Rijkswaterstaat meldde om 16.30 dat de brand leidde tot een file:

De ergste rookoverlast was rond 17.30 uur voorbij volgens de veiligheidsregio. Toch is er in de directe omgeving nog de komende uren stank- en rookoverlast mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl