Alexis Sánchez

Inter mag twee minuten hopen op comeback, tot Sánchez Liverpool helpt met domme tackle

Zat het er dan toch in? Heel even leek de niet meer verwachte comeback van Internazionale op bezoek bij Liverpool, in de achtste finales van de Champions League, er te komen. Een minuut of twee, na een prachtgoal van Inter-spits Lautaro Martínez.

Maar toen boorde Martínez' aanvalsmaatje Alexis Sánchez alle Italiaanse hoop de grond in, door op domme wijze zijn tweede gele kaart te pakken. Liverpool hield de schade tegen de tien overgebleven Nerazzurri vervolgens simpel beperkt tot een 1-0 nederlaag, dankzij de 2-0 zege in Milaan genoeg om door te stoten naar de kwartfinales.

Liverpool in bloedvorm

Voor aanvang wist iedereen op Anfield dat er iets bijzonders moest gebeuren, wilde Liverpool niet 'gewoon' doorgaan naar de kwartfinales. Het heenduel in Milaan had een voordelige marge van twee treffers opgeleverd, terwijl de Reds de laatste weken in bloedvorm staken, met twaalf zeges op rij in alle competities.

Met Stefan de Vrij centraal in de defensie en Denzel Dumfries als vliegende back, middenvelder én aanvaller op rechts ging Inter wel op zoek naar doelpunten, maar voor rust leidde dat nauwelijks tot Italiaanse kansen.

Mohamed Salah

Dumfries kwam nog het dichtst bij een treffer. Vroeg in de wedstrijd loste de Oranje-international een losse flodder en vijf minuten voor rust kon hij net niet bij een gevaarlijk ogende vrije trap van Hakan Calhanoglu.

Matip raakt de lat

Liverpool oogde kalm en stichtte gevaar met vrije trappen en hoekschoppen van specialist Trent Alexander-Arnold. Joël Matip kopte na een half uur spelen hard op de lat, waarna Van Dijk zijn inzet uit de daaropvolgende corner knap geblokt zag worden door Milan Skriniar.

Onderwijl had je continu het idee dat Liverpool zijn hoogste versnelling onbenut liet, dat de Engelse topclub moeiteloos zou kunnen opschakelen als dat nodig was, als de nood aan de man zou zijn.

En zo'n twee minuten lang leek die ook nood daadwerkelijk even aan de man.

Prachtgoal Martínez

De bal stuiterde lekker op voor Martínez, die met Virgil van Dijk voor zich besloot maar eens uit te halen. De Argentijn, in het weekend al drie keer trefzeker tegen Salernitana, zag zijn schot heerlijk in de verre bovenhoek zeilen (0-1).

Lautaro Martínez

Maar nog voordat Liverpool nerveus kon worden, stak Sánchez de Engelsen de helpende hand toe. Met een onbesuisde tackle op Fabinho haalde de Chileen de angel uit de wedstrijd, scheidsrechter Antonio Lahoz kon niet anders dan hem zijn tweede gele kaart voorhouden.

Met tien man kwam Internazionale niet meer in de buurt van het benodigde tweede doelpunt. Liverpool hield de bezoekers ver van zijn doel en was via Mohamed Salah en invaller Luis Díaz dicht bij de 1-1. Salah zag zijn schot via de paal naast gaan, de inzet van Díaz werd door Arturo Vidal geblokt.